Korttidsterapi

Korttidsterapi är ofta det snabbaste sättet att få hjälp i en stressig situation. Du kan boka en tid utan remiss – ofta finns det lediga tider redan under samma eller följande dag.

Även om det kan kännas svårt att se just nu, kan bara några få sessioner hjälpa dig med att känna det klarare i ditt sinne och hjälpa dig att förstå och arbeta med dina automatiska, ingrodda sätt att tänka och agera. Resultatet kan bli en helt ny inställning till ditt liv, dina tankar och känslor.

Nästan alla våra experter som erbjuder korttidsterapi är Valvira-godkända psykologer och psykoterapeuter. Du kan träffa dem på distans eller på våra kontor i Helsingfors och Uleåborg.

Hur mycket kostar korttidsterapi?

Pris från. 95 € / 45 min

För terapeutspecifika priser, se respektive terapeuts profil och onlinebokning under respektive terapeuts tjänster.

När är det dags för korttidsterapi?

Du kanske redan har börjat märka av symptom, tankar eller känslor som stör ditt dagliga liv eller dina relationer på olika sätt. Du är orolig över din situation och vill ha hjälp.

Korttidsterapi varar vanligtvis mellan 5 och 20 sessioner, beroende på din situation. Den professionella terapeuten kommer att kunna evaluera din situation och hur mycket stöd du behöver vid det första besöket.

Så här enkelt kan du komma till din första terapisession

Möt terapeuterna

Alla våra korttidsterapeuter är de bästa inom sitt område, så allt du behöver göra är att välja vem du vill prata med. Du kan alltid byta terapeut om du behöver.

Boka ditt första besök

Det är enkelt att boka din första tid och du kan göra det bekvämt på vår webbplats. Du kan välja mellan distansmöten eller möten på plats med den terapeut du önskar.

KOM PÅ PLATS

Före ditt första besök får du ett välkomstepostmeddelande med enkla instruktioner om hur du kommer till både möten på plats och distansmöten.

Vanliga frågor om korttidsterapi

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om korttidsterapi. Om du inte hittar det svar du söker kan du också kontakta oss direkt, till exempel genom att skicka ett e-postmeddelande till våra terapeuter.

Varför välja withHeltti korttidsterapi?

Expertis

Du kan lita på vår expertis. Med oss vet du att du får den bästa servicen i branschen. Vi har endast valt ut terapeuter med de högsta kraven på bakgrund och lämplighet.

Hållbarhet

Lång psykoterapi är inte den bästa lösningen för allt. Vi är medvetna om att olika långa terapier passar olika situationer och rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. Detta gör det möjligt för klienter att få tillgång till terapi snabbare och hjälper till att förhindra att problem blir utdragna. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 besök.

Effektivitet

Förändringar i siffror. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla upplevde att deras arbetsförmåga hade förbättrats, med ett genomsnitt på 4,2 på en nöjdhetsskala från 1 till 5.

Korttidsterapi är mer effektivt än väntat. Terapin försöker inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar på ett eller två specifika problem. En förändring på ett område i livet och en erfarenhet av hur man kan möta utmaningar i livet eller på arbetet utlöser ofta en positiv kedjereaktion. En positiv förändring följer på en annan.

Boka en tid enkelt online

Här kan du se en sammanfattning av följande lediga korttidsterapitider. I många fall finns det även tider tillgängliga för nästa dag. Det viktiga är att ta det första steget: det är då knutarna börjar lösas upp.

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.