Försäkringsterapi

Korttidsterapi och korttidspsykoterapi som ersätts av försäkringar är terapi som ersätts av t.ex. din egen sjukförsäkring eller din arbetsgivares försäkring för mental hälsa.

Att investera i mental hälsa lönar sig alltid. Därför kan arbetsgivare stödja medlemmar i arbetsgemenskapen som har symtom eller blivit sjuka med en försäkring för mental hälsa som ger effektiv behandling. Som privatperson kan du också ha en sjukförsäkring som täcker antingen korttidsterapi hos en psykolog eller korttidspsykoterapi hos en psykoterapeut.

Den korttidsterapi som omfattas av försäkringen är inte kopplad till en specifik leverantör, så när du väl har blivit försäkrad kan du hitta en terapeut från vilken leverantör som helst som passar dig. När du väljer terapeut är det en god idé att kontrollera med ditt försäkringsbolag vilka krav de ställer på yrkesutbildning. Hos Heltti hittar du både erfarna psykologer och psykoterapeuter, som du kan kontakta på distans eller på våra kontor från Helsingfors till Uleåborg.

Hur mycket kostar korttidsterapi?

Pris från. 95 € / 45 min

För terapeutspecifika priser, se respektive terapeuts profil och onlinebokning under respektive terapeuts tjänster.

När är det dags för Försäkringsterapi?

Du kanske redan har märkt symptom av din mentala hälsa som har börjat störa ditt dagliga liv eller dina relationer på olika sätt. Du är orolig för din situation och vill ha hjälp.

Antalet besök som täcks av försäkringen varierar. I allmänhet är antalet besök som täcks mellan 10 och 20 gånger. Försäkringarna varierar också när det gäller om behandlingen täcker en gång under den tid försäkringen är i kraft, en gång under en viss försäkringsperiod eller endast en gång per kund. När du vet vilka villkor som gäller för din försäkring kan du tillsammans med en specialist planera hur du ska lägga upp eller dela upp de besök som täcks av försäkringen, med hänsyn till behandlingens effektivitet.

Varför välja withHeltti försäkringsterapi?

Expertis

Du kan lita på vår expertis. Med oss vet du att du får den bästa servicen i branschen. Vi har endast valt ut terapeuter med de högsta kraven på bakgrund och lämplighet.

Hållbarhet

Lång psykoterapi är inte den bästa lösningen för allt. Vi är medvetna om att olika långa terapier passar olika situationer och rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. Detta gör det möjligt för klienter att få tillgång till terapi snabbare och hjälper till att förhindra att problem blir utdragna. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 besök.

Effektivitet

Förändringar i siffror. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla upplevde att deras arbetsförmåga hade förbättrats, med ett genomsnitt på 4,2 på en nöjdhetsskala från 1 till 5.

Korttidsterapi är mer effektivt än väntat. Terapin försöker inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar på ett eller två specifika problem. En förändring på ett område i livet och en erfarenhet av hur man kan möta utmaningar i livet eller på arbetet utlöser ofta en positiv kedjereaktion. En positiv förändring följer på en annan.

Så här kan du komma till försäkringsterapi

besök en läkare och vänta på försäkringsbeslutet

Du behöver alltid en läkarremiss för att korttidsterapi ska täckas av försäkringen. Du kan sedan ansöka om ett försäkringsbeslut.

Du kan påbörja korttidsterapibesök så snart du har fått ett försäkringsbeslut från ditt försäkringsbolag om att försäkringen täcker terapin. Du bör kontakta ditt försäkringsbolag för att ta reda på exakt vad som krävs för ett försäkringsbeslut.

Boka ditt första besök

Det är enkelt att boka ditt första möte och du kan göra det bekvämt på vår webbplats. Du kan välja att boka tid på distans eller på plats hos en terapeut som du själv väljer och som uppfyller utbildningskraven i din försäkring. Du hittar både psykologer och psykoterapeuter som är godkända av Valvira.

Alla våra terapeuter är de bästa inom sitt område, så efter utbildningen behöver du bara välja vem du känner dig bekväm med att prata med. Du kan alltid byta terapeut om du behöver.

KOM PÅ PLATS

Före ditt första besök får du ett välkomstepostmeddelande med enkla instruktioner om hur du kommer till både möten på plats och distansmöten.

När du kommer på ditt första besök ska du ta med dig ditt försäkringsbolags betalningsförbindelse med skadenummer. Utan en betalningsförbindelse måste vi fakturera dig direkt för besöket.

Observera att försäkringsbolagen inte ersätter besök som inte avbokats i enlighet med villkoren.

Vanliga frågor om korttidsterapi

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om korttidsterapi. Om du inte hittar det svar du söker kan du också kontakta oss direkt, till exempel genom att skicka ett e-postmeddelande till våra terapeuter.

Boka en tid enkelt online

Här kan du se en sammanfattning av följande lediga korttidsterapitider. I många fall finns det även tider tillgängliga för nästa dag. Det viktiga är att ta det första steget: det är då knutarna börjar lösas upp. Täcks terapi av din arbetsgivares försäkring? Gå till bokningssidan för affärsavtal

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.