Millaista tukea ADHD:seen ja autismikirjoon?
HIEMAN HUOLTA
Vaikka arjen perusasiat rullaavatkin normaalisti, olet huolissasi – tai mietit pitäisikö olla huolissaan.
Yksi tai muutama tapaaminen psykologin kanssa voi auttaa sinua jäsentämään ajatuksiasi.
HUOLI
Huolesi alkavat jo eri tavoin häiritsemään arkeasi tai ihmissuhteitasi. Olet huolissasi omasta tilanteestasi ja haluat siihen apua.
Kokeneen psykologin tarjoama lyhytterapia on tähän hetkeen hyvä. Varaa ensiaika – et tarvitse lähetettä.
ISO HUOLI
Huolesi ovat jatkuneet jo pitkään ja ne selkeästi vaikuttavat yhteen tai useampaan elämän osa-alueeseen tai estävät sinua elämästä tavallista perusarkea.
Psykoterapia (noin 20-40 kertaa) on tehokas tapa lähteä ratkomaan isompaa huolta ja saada siihen apua.
Ymmärrä ADHD:n ja autismikirjon ydin
Miltä ADHD tuntuu? Entä autismikirjolla oleminen?
ADHD esiintyy ihmisillä yksilöllisesti, mutta voi tuntua esimerkiksi siltä kuin mielesi olisi radioasema, joka vaihtaa taajuuttaan tiheästi ilman varoitusta. Myös autismikirjo on luonteeltaan hyvin moninainen. Autismikirjolla ympäröivä maailma voi tuntua erityisen kuormittavalta ja vaikeasti ennakoitavalta.
Katso oheinen video, jossa neuropsykologian erikoispsykologi ja psykoterapeutti Katri Wahlman-Neuvonen avaa ADHD:n ja autismikirjon ydintä yhdessä aiheisiin perehtyneen työterveyspsykologin Samuli Shintamin kanssa.
Keskustelemme kuukausittain Terapiassa-podcastissa teitä pohdituttavista mielen teemoista. Tervetuloa seuraamaan psykoterapeuttien podcast-nauhoituksia livenä Instagramissa! Seuraa @with.heltti -tiliä, niin pääset kysymään seuraavan jakson aiheesta ja saat ilmoituksen, kun livelähetys alkaa.
Tarvitsetko apua?
Tästä näet kootusti kaikki seuraavat vapaat ajat terapeuteille, joiden erikoistumisalueisiin kuuluu ADHD ja autismikirjo. Tärkeintä on ottaa ensiaskel: siitä solmut lähtevät aukeamaan.
- Yrityssopimuskäynti
- Etäterapiamahdollisuus
- Etäterapia