Terapi i Vasa och Närpes

Letar du efter terapi i Vasa eller Närpes? På våra mysiga och välkomnande platser i både Vasa och Närpes har vi ett team av terapeuter redo att hjälpa till. Nästan alla våra terapeuter har en bakgrund inom psykologi och/eller psykoterapi.

Terapitjänster i Vasa och Närpes

Visste du att du kan få terapi online?

De flesta av våra terapeuter erbjuder också terapisessioner online, så att du enkelt och snabbt kan delta i möten, till exempel hemifrån. På så sätt kan du välja en terapeut även från mer avlägsna platser.

Våra lokaler i Vasa och Närpes

Vår lokal i Vasa ligger i den stämningsfulla och historiska Hartman-byggnaden. Din terapeut möter upp dig i väntrummet utanför och bjuder på kaffe eller te i det mysiga terapirummet.

Vår lokal i Närpes är inredd som ett mysigt vardagsrum. Vi bjuder på en kopp te eller kaffe under ditt besök. Vi har inget särskilt väntrum, så det är bekvämast att komma med kort varsel.

Vi hjälper och stöder dig i olika utmanande livssituationer, där du behöver en pålitlig professionell person som går vid din sida. Att erbjuda effektiv och högkvalitativ terapi är kärnan i allt vi gör.

VAASA

Hartman-byggnad

Handelsesplanaden 12 B 11
65100 Vasa

NÄRPES

Närpes

Närpesvägen 19, lägenhet 2,
64200 Närpes

Varför välja withHeltti terapi?

Expertis

  • Du kan lita på vår expertis. Vi har valt ut terapeuter med högklassig bakgrund och lämplighet. De flesta av våra korttidsterapeuter är psykologer, och utöver dem kan du hitta psykoterapeuter, personer som studerar till psykoterapeuter, vårdpersonal med Valvira-yrkestitlar samt socialpsykologer. Många har dessutom ytterligare utbildning.
  • Vi stöder våra terapeuter med högkvalitativ, regelbunden handledning och olika fortbildningsmöjligheter. Alla våra korttidsterapeuter har dessutom genomgått utbildning i högkvalitativa korttidsterapeutiska metoder.

Effektivitet

  • Förändringar i antal. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla av dem rapporterade förbättrad arbetsförmåga, med ett genomsnittligt nöjdhetsbetyg på 4,2 på en skala från 1 till 5.
  • Korttidsterapi är mer effektivt än vad man ofta tror. I korttidsterapi försöker man inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar snarare på 1-2 snävt definierade problem. En förändring inom ett livsområde och erfarenheten av hur utmaningar i livet eller på arbetet kan hanteras leder ofta till en positiv kedjereaktion. Positiv förändring föder mer positiv förändring.

Hållbarhet

  • Långvarig psykoterapi är inte den bästa lösningen för alla situationer. Vi är medvetna om att olika situationer kräver terapier av varierande längd, och vi rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. På så sätt får du som klient snabbare tillgång till terapi och kan förebygga att problem kvarstår, vilket gör behandlingen enklare och snabbare. Om du är osäker på vad som är rätt behandlingsmetod kan du boka en första tid hos oss för korttidsterapi, där terapeuten kommer att bedöma vad som är lämpligt att göra. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 sessioner.
  • Socialt ansvar är viktigt för oss. För att stödja finländarnas mentala välbefinnande allokerar vi våra resurser till att producera kostnadsfritt innehåll om mental hälsa. Med detta initiativ strävar vi efter att möjliggöra lika tillgång till tillförlitlig information om mental hälsa som tillhandahålls av yrkesverksamma. Genom att välja oss som din terapileverantör stöder du också denna strävan.