Terapia

Miten löytää terapeutti?

Tärkeintä on löytää terapeutti, jonka kanssa löydät hyvän ja avoimen keskusteluyhteyden, sillä onnistuneen terapian ytimessä on sinun ja terapeuttisi yhteistyö. Erityisesti pidemmässä terapiassa voi olla, että ennen valintaasi haluat käydä useamman eri terapeutin tutustumiskäynnillä. Tämä on terapiassa normaalia, sillä kokeilemalla löydät itsellesi ja tilanteeseesi parhaiten soveltuvan terapeutin.

Monesti voi olla vaikea tunnistaa, mikä terapia sopisi itselle parhaiten ja voisiko esimerkiksi lyhytterapia olla omaan tilanteeseen riittävä työkalu. Olemme koonneet sinulle tälle sivulle sekä ymmärrystäsi syventävää tietoa terapiasta että ihmisenä kasvamiseen liittyvästä muutoksesta.

Millaista apua milloinkin?

HIEMAN HUOLTA

Vaikka arjen perusasiat rullaavatkin normaalisti, olet huolissasi jaksamisestasi – tai mietit pitäisikö olla huolissaan.

Yksi tai muutama tapaaminen psykologin kanssa voi auttaa sinua jäsentämään ajatuksiasi.

HUOLI

Huolesi alkaa jo eri tavoin häiritsemään arkeasi tai ihmissuhteitasi. Olet huolissasi omasta tilanteestasi ja haluat siihen apua.

Kokeneen psykologin tarjoama lyhytterapia on tähän hetkeen hyvä. Varaa ensiaika – et tarvitse lähetettä.

ISO HUOLI

Huolesi on kasvanut ja jatkunut jo pitkään. Se selkeästi vaikuttaa yhteen tai useampaan elämän osa-alueeseen tai estää sinua elämästä tavallista perusarkea.

Psykoterapia (noin 20-40 kertaa) on tehokas tapa lähteä ratkomaan isompaa huolta ja saada siihen apua.

Usein kysyttyjä kysymyksiä terapiasta

Tietoa terapiasta

Terapia voi herättää kysymyksiä laidasta laitaan: Miten psykoterapiaan pääsee? Kuka saa toimia lyhytterapeuttina? Ja voisiko lyhytterapia oikeasti riittää minulle?

Tätä varten terapeuttimme ovat tehneet sinulle lyhyitä videoita antamaan vastauksia kysymyksiisi. Vastaukset ovat luonteeltaan peukalosääntöjä, joita voit soveltaa omaan tilanteeseesi. Lisäksi voit olla meihin yhteydessä myös suoraan, jos esimerkiksi lyhytterapian riittävyys pohdituttaa.

Ymmärrä syvemmin

Milloin terapia auttaa?

Terapiasta saadut hyödyt vaihtelevat yksilöittäin, mutta monelle se on tärkeä elämänlaatua parantava kokemus. Tällä videolla saat tietää, mitä terapiassa tapahtuu ja mitkä ovat hyvän terapian merkit eli milloin terapia todennäköisesti auttaa. Asiantuntijavieraana videolla on psykologian tohtori ja kouluttajapsykoterapeutti Katri Kanninen.

Keskustelemme kuukausittain ”Kysy psykoterapeutilta” -livelähetyksissä teitä pohdituttavista mielen teemoista. Tervetuloa livelähetyksiin Instagramissa @with.heltti -tilillä. Tallenteet julkaistaan aina withHeltin YouTube-kanavalla @with.heltti.

Sinun tulee hyväksyä statistics, marketing -evästetyypit nähdäksesi videon.

LUE lisää terapiasta

Miten terapia vaikuttaa arkeen?

Terapia vaikuttaa arkeen monin eri tavoin ja jokaisella vaikutukset ovat yksilölliset. Myös terapian sisältö vaihtelee ja yksi tärkeä osa terapeuttista prosessia onkin terapeutin kyky sopeutua asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Tämä voi tarkoittaa erilaisten terapeuttisten lähestymistapojen käyttöä ja/tai terapeuttisen suhteen dynamiikan muokkaamista vastaamaan sitä, mistä juuri sinä hyötyisit eniten.

Lue terapeuttiemme artikkeleista vinkkejä muun muassa terapiaan hakeutumiseen ja itseymmärrystäsi syventävää tietoa terapiassa tehtävän muutostyön taustaksi.

Lähdetkö mieluummin kävelylle podcastin kanssa?

Terapia-podcast

Terapia voi tuntua aiheena niin vaikeasti hahmotettavalta, että kynnys siitä lukemiseen saattaa tuntua haastavalta. Haluaisitko lisätä itseymmärrystäsi mieluummin kuunneltavassa podcast-muodossa? Löydät terapeuttiemme rennot, mutta asiapitoiset livelähetykset helposti myös podcastina. Kokeile tästä:

Sinun tulee hyväksyä statistics, marketing -evästetyypit nähdäksesi videon.

Haluatko varata ajan terapiaan?

withHeltistä löydät +90 terapeuttia

Psykoterapeuttimme tarjoavat yksilöterapiaa sekä pari- ja perheterapiaa. Lyhytterapiaa tarjoavat puolestaan psykologimme, joilla kaikilla on lyhytterapeuttisen työotteen koulutus. Lisäksi kaikki terapeuttimme ovat hyviä tyyppejä – meille voit tulla juuri sellaisena kuin olet.

Katso seuraavat paikkakuntakohtaiset vapaat ajat tai tutustu terapeutteihimme. Halutessasi voit varata ajan myös etätapaamiselle valitsemalla se suoraan ajanvaraussivultamme klikkaamalla terapeutin kohdalta ”valitse palvelu”.