Terapi i Åbo

Letar du efter terapi i Åbo? På vår mysiga och välkomnande plats i Åbo har vi ett team av terapeuter som är redo att hjälpa till. Nästan alla våra terapeuter har en bakgrund inom psykologi och/eller psykoterapi.

Terapitjänster i Åbo

Visste du att du kan få terapi online?

De flesta av våra terapeuter erbjuder också terapisessioner online, så att du enkelt och snabbt kan delta i möten, till exempel hemifrån. På så sätt kan du välja en terapeut även från mer avlägsna platser.

Vår lokal i Åbo

Atmosfären på vår plats är välkomnande och mysig. I vårt väntrum – som vi kallar “Lempi Cafe” – kan du njuta av en kopp te eller specialkaffe, koppla av eller till och med sticka om du vill. Din terapeut kommer personligen att ta emot dig i väntrummet och eskortera dig till terapirummet.

Vi finns här för att hjälpa och stödja dig genom olika krävande livssituationer, och erbjuder en pålitlig professionell som följer dig på vägen. Att leverera effektiv och förstklassig terapi är vår prioritet. Alla våra terapeuter har en gedigen utbildningsbakgrund, och vi förbättrar kontinuerligt vår expertis genom olika utbildningsprogram.

VAD GÖR OSS TILL RÄTT VAL FÖR TERAPI?

  • Kvalifikationer: Vi har noggrant valt ut terapeuter med bakgrund och lämplighet på hög nivå. Nästan alla är psykologer och/eller psykoterapeuter.
  • Ansvarstagande: Det viktigaste är att boka en tid för den första sessionen så att du kan få hjälp så tidigt som möjligt. Vår expertis är att hjälpa dig därifrån och framåt.

TURKU

Humalistonkatu

Humalistonkatu 6, 4. floor.
20100 Turku

Varför välja withHeltti terapi?

Expertis

  • Du kan lita på vår expertis. Vi har valt ut terapeuter med högklassig bakgrund och lämplighet. De flesta av våra korttidsterapeuter är psykologer, och utöver dem kan du hitta psykoterapeuter, personer som studerar till psykoterapeuter, vårdpersonal med Valvira-yrkestitlar samt socialpsykologer. Många har dessutom ytterligare utbildning.
  • Vi stöder våra terapeuter med högkvalitativ, regelbunden handledning och olika fortbildningsmöjligheter. Alla våra korttidsterapeuter har dessutom genomgått utbildning i högkvalitativa korttidsterapeutiska metoder.

Effektivitet

  • Förändringar i antal. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla av dem rapporterade förbättrad arbetsförmåga, med ett genomsnittligt nöjdhetsbetyg på 4,2 på en skala från 1 till 5.
  • Korttidsterapi är mer effektivt än vad man ofta tror. I korttidsterapi försöker man inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar snarare på 1-2 snävt definierade problem. En förändring inom ett livsområde och erfarenheten av hur utmaningar i livet eller på arbetet kan hanteras leder ofta till en positiv kedjereaktion. Positiv förändring föder mer positiv förändring.

Hållbarhet

  • Långvarig psykoterapi är inte den bästa lösningen för alla situationer. Vi är medvetna om att olika situationer kräver terapier av varierande längd, och vi rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. På så sätt får du som klient snabbare tillgång till terapi och kan förebygga att problem kvarstår, vilket gör behandlingen enklare och snabbare. Om du är osäker på vad som är rätt behandlingsmetod kan du boka en första tid hos oss för korttidsterapi, där terapeuten kommer att bedöma vad som är lämpligt att göra. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 sessioner.
  • Socialt ansvar är viktigt för oss. För att stödja finländarnas mentala välbefinnande allokerar vi våra resurser till att producera kostnadsfritt innehåll om mental hälsa. Med detta initiativ strävar vi efter att möjliggöra lika tillgång till tillförlitlig information om mental hälsa som tillhandahålls av yrkesverksamma. Genom att välja oss som din terapileverantör stöder du också denna strävan.

Boka tid för terapi i Åbo

Här kan du se en sammanfattning av de närmaste lediga tiderna för alla våra terapeuter i Åbo. Dessutom erbjuder nästan alla våra terapeuter även distansbehandling.