Information om mental hälsa

Det kan ofta vara svårt att känna igen när professionell hjälp behövs och vad som är tillfällig nedstämdhet eller trötthet. På den här sidan har vi sammanställt information om mental hälsa för att hjälpa dig att förstå mer om det, samt tips om självhantering från våra terapeuter.

Många psykiska störningar kan påverka humör, tänkande, känslor, funktion och relationer. De kan också visa sig som fysiska symtom som sömnlöshet eller överdriven sömn, förändringar i aptit eller kronisk trötthet.

Vilken typ av hjälp just nu?

LITEN ORO

Även om de grundläggande sakerna i vardagen fungerar som vanligt är du orolig över hur du mår – eller undrar om du borde vara det.

Ett eller ett par besök hos en psykolog kan hjälpa dig att reda ut dina tankar.

ORO

Din sinnesstämning har redan börjat påverka ditt dagliga liv eller dina relationer på olika sätt. Du är orolig över din situation och vill ha hjälp att hantera den.

En korttidsterapi med en erfaren psykolog är en bra början. Boka en första tid – du behöver ingen remiss.

STOR ORO

Din ångest har pågått under en längre tid och påverkar tydligt ett eller flera områden i ditt liv eller hindrar dig från att leva ett grundläggande, normalt liv.

Psykoterapi (ca 20-40 sessioner) är ett effektivt sätt att börja ta itu med och få hjälp med en större oro.

Tips om egenvård för att främja din psykiska hälsa

Självvård av sinnet

Mild och tillfällig nedstämdhet kan också lindras med hjälp av tips för självhantering och ökad förståelse. För detta ändamål har våra terapeuter och psykologer gjort korta videor för att hjälpa dig att må bättre. Vanligtvis är inte alla egenvårdstips till hjälp för alla, så det är värt att försöka hitta de som fungerar bäst för dig.

Läs mer om mental hälsa

Förstå mer på djupet

Psykisk ohälsa påverkar vardagen på många olika sätt och varje person påverkas individuellt. Många psykiska utmaningar kan leda till exempelvis maktlöshet, brist på motivation, irritabilitet, ihållande självkritik och olika svårigheter att hantera vardagen och relationer. Läs våra terapeuters artiklar om hur psykiska utmaningar kan påverka din vardag och vilken typ av hjälp du kan få i olika situationer.

Behöver hjälp med mentala utmaningar?

Här kan du se alla tillgängliga tider för våra terapeuter som erbjuder terapi på svenska. Det viktiga är att ta det första steget: det är då knutarna börjar lösas upp.

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.