Terapi i Helsingfors

Letar du efter terapi i Helsingfors? I våra mysiga och välkomnande lokaler i Helsingfors står ett team av erfarna terapeuter redo att hjälpa dig. Nästan alla våra terapeuter har en bakgrund inom psykologi och/eller psykoterapi.

Terapitjänster i Helsingfors

Visste du att du kan få terapi online?

De flesta av våra terapeuter erbjuder också terapisessioner online, så att du enkelt och snabbt kan delta i möten, till exempel hemifrån. På så sätt kan du välja en terapeut även från mer avlägsna platser.

Våra lokaler i Helsingfors

Atmosfären på Manskun Helttilä är mysig, och i vårt väntrum kan du njuta av en kopp te eller prova kaffespecialiteter om du vill. Du kan koppla av, läsa en tidning eller till och med sticka. Vi kallar det “Lempi Café”. Din terapeut kommer till väntrummet för att följa dig till terapirummet.

På våra kontor i Mansku och Gräsviken i Helsingfors har vi över 40 terapeuter som arbetar med oss. Vi hjälper och stöder personer som står inför olika utmanande livssituationer och ger dem tillförlitlig professionell vägledning. Att erbjuda effektiv och högkvalitativ terapi är kärnan i allt vi gör. Alla våra terapeuter har en gedigen utbildningsbakgrund, och vi förbättrar kontinuerligt vår expertis genom olika kompletterande utbildningsprogram.

HELSINKI

Mansku

Mannerheimintie 12 A, 4. krs.
00100 Helsinki

HELSINKI

Ruoholahti

Porkkalankatu 7 B, 6. krs.
00180 Helsinki

Varför välja withHeltti terapi?

Expertis

  • Du kan lita på vår expertis. Vi har valt ut terapeuter med högklassig bakgrund och lämplighet. De flesta av våra korttidsterapeuter är psykologer, och utöver dem kan du hitta psykoterapeuter, personer som studerar till psykoterapeuter, vårdpersonal med Valvira-yrkestitlar samt socialpsykologer. Många har dessutom ytterligare utbildning.
  • Vi stöder våra terapeuter med högkvalitativ, regelbunden handledning och olika fortbildningsmöjligheter. Alla våra korttidsterapeuter har dessutom genomgått utbildning i högkvalitativa korttidsterapeutiska metoder.

Effektivitet

  • Förändringar i antal. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla av dem rapporterade förbättrad arbetsförmåga, med ett genomsnittligt nöjdhetsbetyg på 4,2 på en skala från 1 till 5.
  • Korttidsterapi är mer effektivt än vad man ofta tror. I korttidsterapi försöker man inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar snarare på 1-2 snävt definierade problem. En förändring inom ett livsområde och erfarenheten av hur utmaningar i livet eller på arbetet kan hanteras leder ofta till en positiv kedjereaktion. Positiv förändring föder mer positiv förändring.

Hållbarhet

  • Långvarig psykoterapi är inte den bästa lösningen för alla situationer. Vi är medvetna om att olika situationer kräver terapier av varierande längd, och vi rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. På så sätt får du som klient snabbare tillgång till terapi och kan förebygga att problem kvarstår, vilket gör behandlingen enklare och snabbare. Om du är osäker på vad som är rätt behandlingsmetod kan du boka en första tid hos oss för korttidsterapi, där terapeuten kommer att bedöma vad som är lämpligt att göra. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 sessioner.
  • Socialt ansvar är viktigt för oss. För att stödja finländarnas mentala välbefinnande allokerar vi våra resurser till att producera kostnadsfritt innehåll om mental hälsa. Med detta initiativ strävar vi efter att möjliggöra lika tillgång till tillförlitlig information om mental hälsa som tillhandahålls av yrkesverksamma. Genom att välja oss som din terapileverantör stöder du också denna strävan.