Terapi för ungdomar

Med ungdomsterapi avses korttidsterapi eller psykoterapi som ges av mentalvårdspersonal som arbetar specifikt med ungdomar. Alla våra terapeuter som arbetar med ungdomar är psykologer eller psykoterapeuter och du kan nå dem från Helsingfors till Uleåborg och på distans.

I terapin kan du prata om dina personliga problem i lugn och ro på tumanhand med en terapeut. Det är din tid. Du kan tillsammans komma överens om du vill delta i sessionerna ensam eller om du till exempel vill att dina föräldrar ska vara närvarande vid några av sessionerna. Ibland kan föräldrarna också ha nytta av ett eller några stödbesök för att diskutera idéer om föräldraskap med terapeuten. Terapi för ungdomar är konfidentiell på exakt samma sätt som terapi för vuxna – terapeuten delar inte enskilda terapisamtal med föräldern eller ungdomen.

Hur mycket kostar terapi för ungdomar?

Pris från. 95 € / 45 min

För terapeutspecifika priser, se respektive terapeuts profil och onlinebokning under respektive terapeuts tjänster.

När är det dags för terapi för ungdomar?

När det gäller unga människor är det särskilt viktigt att de får stöd av en psykolog så tidigt som möjligt.

Ofta söker sig en ung person till terapi först när han eller hon är riktigt orolig eller deprimerad och har varit det under en längre tid. Senast vid den tidpunkten är det verkligen viktigt att få rådgivning. Du kan och bör också söka terapi när något bekymrar dig, när du grubblar över något och situationen ännu inte har blivit långvarig – i detta fall kan bara några få sessioner hjälpa och vara tillräckligt.

Så här enkelt kan du komma till din första terapisession

Möt terapeuterna

Alla våra terapeuter är de bästa inom sitt område, så allt du behöver göra är att välja vem du vill prata med. Du kan alltid byta terapeut om du behöver.

Boka ditt första besök

Det är enkelt att boka din första tid och du kan göra det bekvämt på vår webbplats. Du kan välja mellan distansmöten eller möten på plats med den terapeut du önskar.

KOM PÅ PLATS

Före ditt första besök får du ett välkomstepostmeddelande med enkla instruktioner om hur du kommer till både möten på plats och distansmöten.

Vanliga frågor om terapi för ungdomar

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om terapi för ungdomar. Om du inte hittar det svar du söker kan du också kontakta oss direkt, till exempel genom att skicka ett e-postmeddelande till våra terapeuter.

Varför välja withHeltti terapi?

Expertis

Du kan lita på vår expertis. Med oss vet du att du får den bästa servicen i branschen. Vi har endast valt ut terapeuter med de högsta kraven på bakgrund och lämplighet.

Hållbarhet

Lång psykoterapi är inte den bästa lösningen för allt. Vi är medvetna om att olika långa terapier passar olika situationer och rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. Detta gör det möjligt för klienter att få tillgång till terapi snabbare och hjälper till att förhindra att problem blir utdragna. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 besök.

Effektivitet

Förändringar i siffror. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla upplevde att deras arbetsförmåga hade förbättrats, med ett genomsnitt på 4,2 på en nöjdhetsskala från 1 till 5.

Korttidsterapi är mer effektivt än väntat. Terapin försöker inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar på ett eller två specifika problem. En förändring på ett område i livet och en erfarenhet av hur man kan möta utmaningar i livet eller på arbetet utlöser ofta en positiv kedjereaktion. En positiv förändring följer på en annan.

Boka en tid enkelt online

Här kan du se en sammanfattning av följande lediga korttidsterapitider. I många fall finns det även tider tillgängliga för nästa dag. Det viktiga är att ta det första steget: det är då knutarna börjar lösas upp.

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.