Vem är jag?

Respekt, ödmjukhet och närvaro är viktiga värderingar för mig som psykoterapeut. Jag strävar efter att skapa en trygg och tillåtande atmosfär i mottagningsrummet.

Jag trivs med människomöten, och jag lär mig väldigt mycket av mina kunder. Jag ser oss som medvandrare. Jag tänker att vi tillsammans kan reflektera över livets utmaningar – och att jag förhoppningsvis kan ge redskap på vägen.

Jag hoppas även på en öppen dialog med dig som kund, att du framför önskemål och feedback.
Mitt modersmål är svenska, men jag jobbar gärna både på finska och engelska. Jag finns på mottagningen i Vasa, men erbjuder även distansterapi.

Orsaker till att kontakta mig: Du kan komma till min mottagning om du har utmaningar i dina närmaste relationer, eller om du vill fundera kring relationen till dig själv. Du kan även kontakta mig exempelvis gällande rädslor, nedstämdhet, ångest, stress, kriser eller trauma. Ta gärna kontakt för ett första besök. Det är aldrig för tidigt att söka hjälp.

Tjänster och priser

  • Arbetsledning – 60 min (inkl. moms 24%)
  • Familjeterapi – 160 € / 90 min
  • Korttidsterapi – 105 € / 45 min
  • Parterapi – 160 € / 90 min
  • Psykoterapi – 105 € / 45 min

Nästa lediga tider

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.

Mera information om sätt at arbeta

Eftersom jag är familjepsykoterapeut är det systemiska tankesättet centralt för mig, med fokus på mänskliga relationer och interaktion. Vi formas i våra relationer. Jag vill också hjälpa dig att hitta dina styrkor och resurser, som alltid finns där, oberoende av hur livssituationen ser ut. Jag strävar efter att ha en holistisk syn, där vi beaktar alla de omkringliggande faktorer och relationer som påverkar dig och ditt liv, positivt och negativt.

Jag har ett integrativt arbetssätt, där jag använder mig av olika psykoterapeutiska metoder. Från familjeterapin bl.a att arbeta med släktträd, men även element från kognitiv terapi. Jag är också specialiserad i behandling av trauma, och använder mig av EMDR. Till mitt specialkunnande hör även att möta människor i sorg.

Du är välkommen själv, du är välkommen med din partner, ditt barn, dina föräldrar, dina syskon eller med en god vän. Vi skapar träffarna utifrån vad just du eller just ni behöver.

Utbildning och erfarenhet

Min utbildning: Jag är familjepsykoterapeut, legitimerad psykoterapeut sedan 2011. Jag är även EMDR-terapeut. Till min grundutbildning är jag sjukskötare i psykiatri.

Erfarenhet: Jag har jobbat inom öppenvårdspsykiatrin i Jakobstad i många år, främst med vuxna i alla åldrar men också med barn och ungdomar. Arbetsuppgifterna har bestått av terapier med individer, med par och med familjer. Även interventioner i samband med kriser och trauman. EMDR är en kraftfull psykoterapeutisk metod för att bearbeta traumatiska minnen. Jag har även lång erfarenhet av möten med människor i sorg. De senaste sju åren har jag jobbat som familjepsykoterapeut inom mödra-och barnrådgivningen, och träffat blivande föräldrar samt småbarnsföräldrar. Där har fokus legat på anpassningen till rollen som mamma eller pappa till en ny liten människa, och den glädje och de utmaningar det innebär både för en själv och för parrelationen. Anknytning och samspelsfrågor ligger mig varmt om hjärtat.

Återkoppling

“Anna-Maria är professionell, pålitlig och lugn. Hon har lätt att få kontakt med klienterna, och har en varm humor.
Som kollega är hon empatisk och hjälpsam, mån om att se alla i arbetsgemenskapen.”

Kollega

“Terapin hos Anna-Maria har gett mig mycket, hon är på rätt ställe. Hon lyssnade verkligen på mig och bekräftade mig. Hon kunde ifrågasätta, men på ett respektfullt sätt. Tillsammans lyckades vi reda ut en del av knutarna i mitt liv.”

Kund