Nuorten terapia

Nuorten terapialla tarkoitetaan lyhytterapiaa tai psykoterapiaa, jota tarjoavat erityisesti nuorten kanssa työskentelevät mielen ammattilaiset. Meillä kaikki nuorten parissa työskentelevät terapeutit ovat psykologeja tai psykoterapeutteja ja vastaanotolle pääset Helsingistä Ouluun ja etänä.

Terapiassa saat jutella rauhassa ja luottamuksella henkilökohtaisista asioistasi kaksin terapeutin kanssa. Se on sinun omaa aikaasi. Voitte sopia yhdessä, käytkö tapaamisilla yksin vai haluatko, että vanhempasi ovat mukana esimerkiksi osalla kerroista. Joskus myös vanhemmat voivat hyötyä yhdestä tai muutamasta tukikäynnista, jossa voi keskustella terapeutin kanssa ajatuksista vanhemmuuteen liittyen. Nuorten terapia on ihan samalla tavalla luottamuksellista kuin aikuistenkin terapia – terapeutti ei kerro kahdenkeskisistä terapiakeskusteluista vanhemmalle tai nuorelle.

Paljonko nuorten terapia maksaa?

Hinta alk. 95 € / 45 min

Terapeuttikohtaiset hinnat näet jokaisen terapeutin profiilista sekä nettiajanvarauksesta kunkin terapeutin palveluiden kohdalta. Lue lisää terapiahinnoittelustamme.

Milloin nuorten terapiaan?

Nuorten kohdalla on erityisen tärkeää, että nuori saa mielen ammattilaisen keskustelutukea mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Monesti nuori pääsee terapiaan vasta silloin, kun ahdistaa tai masentaa oikein urakalla ja tilanne on jatkunut jo pitkään. Viimeistään silloin on todella tärkeää saada keskusteluapua. Terapiaan voi ja kannattaa hakeutua myös jo, kun jokin asia vaivaa, mietityttää eikä tilanne ole vielä pitkittynyt – silloin jo muutama keskustelukerta auttaa ja voi riittää.

Nuorten terapian kesto on tyypillisesti noin 5–20 kertaa riippuen tilanteesta. Asiantuntija osaa arvioida ensikäynnillä tilannetta ja tuen laajuuden tarvetta.

Miksi withHeltin lyhytterapia?

Asiantuntemus

  • Meidän osaamiseen voit luottaa. Meillä tiedät, että saat alamme parasta palvelua. Olemme valinneet meille vain terapeutteja, joiden taustat ja soveltuvuus ovat korkeatasoiset.

Vaikuttavuus

  • Muutokset lukuina. Vuonna 2023 saimme tarjota terapiaa 2 190 asiakkaalle. Lähes kaikki kokivat työkykynsä parantuneen ja tyytyväisyysasteikolla 1–5 keskiarvo oli 4,2.
  • Lyhytterapia on luultua vaikuttavampaa. Lyhytterapiassa kaikkia asioita ei yritetä selvittää kerralla, vaan keskitytään 1–2 yhdessä rajattuun ongelmaan. Muutos yhdellä elämänalueella ja kokemus siitä, miten elämän tai työn haasteita voidaan kohdata, saa usein aikaan positiivisen ketjureaktion. Myönteinen muutos seuraa toistaan.

Vastuullisuus

  • Pitkä psykoterapia ei ole paras ratkaisu kaikkeen. Tunnistamme, että eri tilanteisiin sopivat eripituiset terapiat, emmekä suosittele pidempiä terapioita kuin on tarpeen. Tämä mahdollistaa asiakkaana nopeamman terapiaan pääsyn ja auttaa ehkäisemään ongelmien pitkittymistä. Vuonna 2023 lyhytterapiamme kestivät keskimäärin 6,8 käyntiä.

Näin helposti pääset terapiaan ensikäynnille

Tutustu terapeutteihin

Kaikki terapeuttimme ovat alamme huippuja, joten riittää, että valitset, kenelle sinun olisi mukava jutella. Voit aina vaihtaa terapeuttia tarvittaessa.

Varaa ensiaika

Ensiajan varaaminen on helppoa ja voit tehdä sen kätevästi verkkosivullamme. Voit valita etä- tai lähiajan valitsemallesi terapeutille.

Saavu paikalle

Saat ennen ensikäyntiä sähköpostiisi tervetulokirjeen, josta saat helpot ohjeet sekä lähi- että etätapaamiseen saapumiseen.

Usein kysyttyjä kysymyksiä nuorten terapiasta

Keräsimme sinulle tähän muutamia tyypillisimmin kysyttyjä kysymyksiä nuorten terapiaan liittyen. Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit olla meihin yhteydessä esimerkiksi sähköpostitse (withheltti@heltti.fi tai suoraan terapeuttiisi etunimi.sukunimi@heltti.fi) tai laittamalla viestiä Instagramissa: @with.heltti. Ethän kuitenkaan tietoturvasyistä jaa meille Instagramissa mitään arkaluontoista tietoa.

Varaa aika helposti netistä

Tästä näet kootusti seuraavat vapaat ajat lyhytterapiaan terapeuteille, jotka ovat erikoistuneet nuorten terapiaan. Monesti aikoja on saataville jopa seuraavalle päivälle. Tärkeintä on ottaa ensiaskel: siitä solmut lähtevät aukeamaan.

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.