Terapi i Tammerfors

Letar du efter terapi i Tammerfors? På vår mysiga och varma plats i Tammerfors är vårt erfarna team av terapeuter glada att välkomna dig. Nästan alla våra terapeuter har en bakgrund inom psykologi och/eller psykoterapi.

Terapitjänster i Tammerfors

Visste du att du kan få terapi online?

De flesta av våra terapeuter erbjuder också terapisessioner online, så att du enkelt och snabbt kan delta i möten, till exempel hemifrån. På så sätt kan du välja en terapeut även från mer avlägsna platser.

Vår lokal i Tammerfors

Helttilä i Tammerfors har en mysig atmosfär och i vårt väntrum kan du dricka en kopp te eller ett specialkaffe, sitta ner eller sticka. Vi kallar det Lempi-caféer. Din terapeut hämtar dig från väntrummet till terapirummet.

Vi hjälper och stödjer dig genom olika stressiga livssituationer där du behöver en pålitlig professionell person som går bredvid dig. För oss är effektiv och högkvalitativ terapi kärnan i allt. Alla våra terapeuter har en högkvalitativ grundutbildning och vi upprätthåller vår kompetens genom ett brett utbud av fortbildningskurser.

VAD GÖR OSS TILL RÄTT VAL FÖR TERAPI?

  • Kvalifikationer: Vi har noggrant valt ut terapeuter med bakgrund och lämplighet på hög nivå. Nästan alla är psykologer och/eller psykoterapeuter.
  • Ansvarstagande: Det viktigaste är att boka en tid för den första sessionen så att du kan få hjälp så tidigt som möjligt. Vår expertis är att hjälpa dig därifrån och framåt.

TAMPERE

Yliopistonrinne

Kalevantie 2, C-talo, 2. krs.
33100 Tampere

Varför välja withHeltti terapi?

Expertis

  • Du kan lita på vår expertis. Vi har valt ut terapeuter med högklassig bakgrund och lämplighet. De flesta av våra korttidsterapeuter är psykologer, och utöver dem kan du hitta psykoterapeuter, personer som studerar till psykoterapeuter, vårdpersonal med Valvira-yrkestitlar samt socialpsykologer. Många har dessutom ytterligare utbildning.
  • Vi stöder våra terapeuter med högkvalitativ, regelbunden handledning och olika fortbildningsmöjligheter. Alla våra korttidsterapeuter har dessutom genomgått utbildning i högkvalitativa korttidsterapeutiska metoder.

Effektivitet

  • Förändringar i antal. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla av dem rapporterade förbättrad arbetsförmåga, med ett genomsnittligt nöjdhetsbetyg på 4,2 på en skala från 1 till 5.
  • Korttidsterapi är mer effektivt än vad man ofta tror. I korttidsterapi försöker man inte lösa alla problem på en gång, utan fokuserar snarare på 1-2 snävt definierade problem. En förändring inom ett livsområde och erfarenheten av hur utmaningar i livet eller på arbetet kan hanteras leder ofta till en positiv kedjereaktion. Positiv förändring föder mer positiv förändring.

Hållbarhet

  • Långvarig psykoterapi är inte den bästa lösningen för alla situationer. Vi är medvetna om att olika situationer kräver terapier av varierande längd, och vi rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt. På så sätt får du som klient snabbare tillgång till terapi och kan förebygga att problem kvarstår, vilket gör behandlingen enklare och snabbare. Om du är osäker på vad som är rätt behandlingsmetod kan du boka en första tid hos oss för korttidsterapi, där terapeuten kommer att bedöma vad som är lämpligt att göra. Under 2023 varade våra korttidsterapier i genomsnitt 6,8 sessioner.
  • Socialt ansvar är viktigt för oss. För att stödja finländarnas mentala välbefinnande allokerar vi våra resurser till att producera kostnadsfritt innehåll om mental hälsa. Med detta initiativ strävar vi efter att möjliggöra lika tillgång till tillförlitlig information om mental hälsa som tillhandahålls av yrkesverksamma. Genom att välja oss som din terapileverantör stöder du också denna strävan.

Boka tid för terapi i Tammerfors

Här kan du se en sammanfattning av de närmaste lediga tiderna för alla våra terapeuter i Tammerfors. Dessutom erbjuder nästan alla våra terapeuter även distansbehandling.