Psykoterapi

Syftet med psykoterapi är att stödja dig när du har mått dåligt under en längre tid och när ditt vardagsliv och dina relationer verkligen är ansträngda. Då behöver du långsiktigt stöd för att hitta och etablera nya, mer funktionella sätt att vara och göra saker.

Du kanske känner till sagan om Guldlock? I sagan vandrar Guldlock in i ett hus bebott av björnar och testar stolar, grötportioner och sängar. Vissa är för stora, andra för brännande och andra för hårda. Till slut hittar hon den rätta.

Samma idé gäller för terapi. Hur allvarligt problemet eller utmaningen är är avgörande för vilken typ av hjälp du eller din närstående behöver. Nedan förklarar vi skillnaden mellan psykoterapi och korttidspsykoterapi – och vem de passar för.

Hur mycket kostar psykoterapi?

Pris från. 105 € / 45 min

För terapeutspecifika priser, se respektive terapeuts profil och onlinebokning under respektive terapeuts tjänster.

OLIKA VÄGAR TILL PSYKOTERAPI

Du kan också delta i psykoterapi (t.ex. en kort psykoterapi) på egen bekostnad eller inleda psykoterapi på egen bekostnad innan FPA fattar beslut om rehabiliterande psykoterapi. Om du beviljas rehabiliterande psykoterapi betalar FPA 57,60 euro per besök.

Du kan också hitta högkvalitativ utbildningspsykoterapi (från 59 € / 45 min), som utförs av våra psykoterapeutstuderande, ofta med en bakgrund inom psykologi. Terapin sker under intensiv handledning.

Varför välja withHeltti psykoterapi?

Expertis

Du kan lita på vår expertis. Vi har endast valt ut terapeuter med de högsta kraven på bakgrund och lämplighet. Vi stöder våra terapeuter med bland annat högkvalitativ, regelbunden arbetshandledning och en rad fortbildningskurser.

Effektivitet

Förändringar i siffror. Under 2023 kunde vi erbjuda terapi till 2 190 klienter. Nästan alla upplevde att deras arbetsförmåga hade förbättrats, med ett genomsnitt på 4,2 på en nöjdhetsskala från 1 till 5.

Hållbarhet

Långvarig psykoterapi är inte den bästa lösningen för allt. Vi är medvetna om att olika långa terapier passar olika situationer och rekommenderar inte längre terapier än nödvändigt.

Så här enkelt kan du komma till din första terapisession

Möt terapeuterna

Alla våra psykoterapeuter är de bästa inom sitt område, så allt du behöver göra är att välja vem du vill prata med. Du kan alltid byta terapeut om du behöver.

Boka ditt första besök

Det är enkelt att boka din första tid och du kan göra det bekvämt på vår webbplats. Du kan välja mellan distansmöten eller möten på plats med den terapeut du önskar.

KOM PÅ PLATS

Före ditt första besök får du ett välkomstepostmeddelande med enkla instruktioner om hur du kommer till både möten på plats och distansmöten.

Vanliga frågor om psykoterapi

Här har vi samlat några av de vanligaste frågorna om psykoterapi. Om du inte hittar det svar du söker kan du också kontakta oss direkt, till exempel genom att skicka ett e-postmeddelande till våra terapeuter.

Boka en tid enkelt online

Här kan du se en sammanfattning av följande lediga korttidsterapitider. I många fall finns det även tider tillgängliga för nästa dag. Det viktiga är att ta det första steget: det är då knutarna börjar lösas upp.

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.