Vakuutusterapia

Vakuutuksen korvaama lyhytterapia ja lyhytpsykoterapia ovat terapiaa, jonka korvaa esimerkiksi oma sairaskuluvakuutus tai työnantajan tarjoama mielenterveysvakuutus.

Mielenterveyteen panostaminen maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin. Tästä syystä työnantaja voi tukea oireilevia ja sairastuneita työyhteisön jäseniä vaikuttavaa hoitoa tarjoavalla mielenterveysvakuutuksella. Myös yksityisenä asiakkaana sinulla voi olla sairaskuluvakuutus, joka kattaa joko psykologin tarjoaman lyhytterapian tai psykoterapeutin tarjoaman lyhytpsykoterapian.

Vakuutuksen korvaama lyhytterapia ei ole sidottu mihinkään tiettyyn palveluntarjoajaan, joten vakuutuspäätöksen saatuasi voit etsiä itsellesi sopivan terapeutin miltä tahansa palveluntarjoajalta. Terapeuttia valitessa omalta vakuutusyhtiöltä on hyvä varmistaa, mitä vaatimuksia heillä on ammattilaisen koulutuksen suhteen. Meiltä Heltistä löydät sekä kokeneita psykologeja, että psykoterapeutteja, jotka ottavat vastaan etänä tai toimipisteissämme Helsingistä Ouluun.

Paljonko lyhytterapia maksaa?

Hinta alk. 95 € / 45 min

Terapeuttikohtaiset hinnat näet jokaisen terapeutin profiilista sekä nettiajanvarauksesta kunkin terapeutin palveluiden kohdalta. Lue lisää terapiahinnoittelustamme

Milloin vakuutusterapiaan?

Vointisi alkaa jo eri tavoin häiritsemään arkeasi tai ihmissuhteitasi. Olet huolissasi omasta tilanteestasi ja haluat siihen apua.

Vakuutukset vaihtelevat sen suhteen, montako käyntiä vakuutus korvaa. Yleensä korvattava käyntimäärä on 10–20. Vakuutusten sopimukset vaihtelevat myös sen suhteen korvataanko hoito kerran vakuutuksen voimassaolon aikana, vakuutusjaksoittain vai vain kerran asiakaskohtaisesti. Kun tiedät vakuutuksen korvausehdot, voitte ammattilaisen kanssa yhdessä suunnitella, miten vakuutuksen korvaamat käynnit on hyvä jaksottaa tai jakaa hoidon vaikuttavuus huomioiden. 

Miksi withHeltin lyhytterapia?

Asiantuntemus

Meidän osaamiseen voit luottaa. Meillä tiedät, että saat alamme parasta palvelua. Olemme valinneet meille vain terapeutteja, joiden taustat ja soveltuvuus ovat korkeatasoiset.

Vaikuttavuus

Muutokset lukuina. Vuonna 2023 saimme tarjota terapiaa 2 190 asiakkaalle. Lähes kaikki kokivat työkykynsä parantuneen ja tyytyväisyysasteikolla 1–5 keskiarvo oli 4,2.

Lyhytterapia on luultua vaikuttavampaa. Lyhytterapiassa kaikkia asioita ei yritetä selvittää kerralla, vaan keskitytään 1–2 yhdessä rajattuun ongelmaan. Muutos yhdellä elämänalueella ja kokemus siitä, miten elämän tai työn haasteita voidaan kohdata, saa usein aikaan positiivisen ketjureaktion. Myönteinen muutos seuraa toistaan.

Vastuullisuus

Pitkä psykoterapia ei ole paras ratkaisu kaikkeen. Tunnistamme, että eri tilanteisiin sopivat eripituiset terapiat, emmekä suosittele pidempiä terapioita kuin on tarpeen. Tämä mahdollistaa asiakkaana nopeamman terapiaan pääsyn ja auttaa ehkäisemään ongelmien pitkittymistä. Vuonna 2023 lyhytterapiamme kestivät keskimäärin 6,8 käyntiä.

Näin pääset vakuutusterapiaan

käy lääkärissä ja odota vakuutuspäätös

Vakuutuksen korvaamaan lyhytterapiaan tarvitset aina lääkärin lähetteen. Tämän jälkeen voit hakea vakuutuspäätöstä.

Lyhytterapia käynnit voit aloittaa heti, kun olet saanut vakuutuspäätöksen vakuutusyhtiöstä terapian korvaamisesta. Kannattaa kysyä omasta vakuutusyhtiöstä, mitä vakuutuspäätöstä varten tarkalleen tarvitaan.

Varaa ensiaika

Ensiajan varaaminen on helppoa ja voit tehdä sen kätevästi verkkosivullamme. Voit valita etä- tai lähiajan valitsemallesi terapeutille, joka täyttää vakuutuksesi vaatimat koulutusehdot. Löydät meiltä sekä Valvira-hyväksytyt psykologit että psykoterapeutit.

Kaikki terapeuttimme ovat alamme huippuja, joten koulutusehtojen jälkeen riittää, että valitset, kenelle sinun olisi mukava jutella. Voit aina vaihtaa terapeuttia tarvittaessa.

Saavu paikalle

Saat ennen ensikäyntiä sähköpostiisi tervetulokirjeen, josta saat helpot ohjeet sekä lähi- että etätapaamiseen saapumiseen.

Ota ensikäynnille mukaan vakuutusyhtiösi maksusitoumuspäätös, josta löytyy vahinkonumero. Ilman maksusitoumusta joudumme laskuttamaan käynnin suoraan sinulta.

Huomioithan, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa käyntejä, joita ei ole peruutettu ehtojen mukaisesti.

Usein kysyttyjä kysymyksiä lyhytterapiasta

Keräsimme sinulle tähän muutamia tyypillisimmin kysyttyjä kysymyksiä lyhytterapiaan liittyen. Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit olla meihin myös suoraan yhteydessä esimerkiksi laittamalla terapeuteillemme sähköpostia tai meille viestiä Instagramissa: @with.heltti. Ethän kuitenkaan tietoturvasyistä jaa meille Instagramissa mitään arkaluontoista tietoa.

Varaa aika helposti netistä

Tästä näet kootusti seuraavat vapaat ajat lyhytterapiaan. Tärkeintä on ottaa ensiaskel: siitä solmut lähtevät aukeamaan. Korvaako terapian työnantajasi vakuutus? Siirry yrityssopimusten varaussivulle

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.