Terapiassa-podcast

Te kysyitte, psykoterapeutit vastaavat

Olette kysyneet psykoterapeuteiltamme kiperiä kysymyksiä erilaisista mielen teemoista. Terapiassa-podcastin jaksoissa psykoterapeuttimme istuvat kanssasi alas kuuntelemaan, keskustelemaan ja vastaamaan. Pysähdy siis hetkeksi kanssamme ja katso alta tuorein jaksomme:

Tuorein terapiassa-podin jakso

Ahdistuksen monet kerrokset

Tuoreimmassa jaksossa käsitellään teidän kysymyksiä ahdistuksesta ja sen terapeuttisesta hoidosta. Kysymyksiin vastaavat psykologian tohtorit ja psykoterapeutit Annamari Heikkilä ja Katri Kanninen. Jaksossa psykoterapeutit keskustelevat mm. ahdistuksen eri kerroksista, miten tukea ahdistunutta läheistä ja siitä, mikä auttaa ilmastoahdistukseen. Kuuntele jakso ja kerro meille palautetta Instagramissa @with.heltti.

tuleva jakso: Ti 13.8.

Kehollisuus

Elokuussa Terapiassa-podcastissa käsitellään kehollisuutta. Psykologian tohtorin ja kouluttajapsykoterapeutin Katri Kannisen vieraana jaksossa on kehollisuuden teemoihin erikoistunut psykoterapeutti Minna Martin.

Voit jättää kysymyksiäsi kehon ja mielen yhteydestä anonyymisti jo nyt alla olevalla lomakkeella:

Etkö näe lomaketta? Pääset lomakkeeseen myös tästä linkistä

Kysy psykoterapeutilta

Kysy mitä vain, psykoterapeutit vastaavat

Tällä kertaa te saitte valita kysymysten lisäksi myös jakson teemat: uusimmassa jaksossa käsitellään mm. ydinkipua, sen tunnistamista ja hoitamista. Lisäksi psykoterapeutit keskustelevat hylätyksi tulemisen pelosta ja syventyvät häpeän äärelle.

Kysy psykoterapeutilta

Ahdistus

Helmikuun Terapiassa-podcastissa keskustelemme ahdistuksen eri muodoista. Miten ne voivat ilmetä yksilöllisesti? Entä miten ahdistusta voidaan auttaa terapian ja itsehoidon avulla? Tule mukaan kuuntelemaan psykoterapeuttiemme syvällinen ja inhimillinen keskustelu.

Kysy psykoterapeutilta

Traumat

Psykoterapeutit vastaavat jaksossa mm. kysymyksiin miten toipua traumasta, mistä tunnistaa trauman ja millaisia fyysisiä oireita trauma voi aiheuttaa kehossa. Psykoterapeutti Katri Kannisen vieraana traumoihin erikoistunut kognitiivis-integratiivinen psykoterapeutti Arja Sigfrids.

Kysy psykoterapeutilta

Parisuhteen haavat

Parisuhteet eivät ole aina niitä helpoimpia: toisinaan yhteys katkeaa, riitelystä ei tule loppua ja suhdekin on muuttanut muotoaan suuntaan, johon sen ei olisi halunnut. Muun muassa näihin tilanteisiin saat tässä jaksossa vinkkejä ja näkökulmia kahdelta kokeneelta psykoterapeutiltamme Eira Eklund-Mikolalta ja Katri Kanniselta.

Kysy psykoterapeutilta

ADHD ja autismikirjo

Kirjolla-teemaan perehtynyt psykologi Samuli Shintami ja ADHD- ja autismikirjon diagnostiikkaan ja hoitoon erikoistunut psykoterapeutti Katri Wahlman-Neuvonen vastaavat kymmeniin ADHD-teemaisiin kysymyksiin.

Kysy psykoterapeutilta

Työpaikan ihmissuhteet

Tässä jaksossa pureudumme siihen, mikä aiheuttaa kitkaa työpaikan ihmissuhteissa ja miten tilanteita voidaan lähteä ratkomaan.

Kysy psykoterapeutilta

Kriisien ensiapupaketti

Tässä jaksossa perhepsykoterapeutti Miika Tervo ja psykoterapeutti Katri Kanninen vastavaat kysymyksiin vanhemmuudesta. Mitä tehdä, kun oma pinna ei enää kestä? Miten jaksaa vanhempana? Miten käsitellä vanhemmuuden vaikeita tunteita?

Kysy psykoterapeutilta

Terapiasuhde

Tässä jaksossa käsitellään terapiasuhteen kokonaisuutta ja sen haasteita, kuten luottamuksen rakentamista, avoimuuden vaikeutta ja muita vuorovaikutuksen haasteita. Lisäksi pohditaan yhdessä psykoterapiaan liittyviä ilmiöitä, kuten mikä on korjaava kokemus ja mitkä – yllättävätkin – asiat liittyvät terapeutin valintaan.

Sukupolvilta toisille siirtyvät taakat ja tarinat

Kysy psykoterapeutilta

w/ Aino Juusola ja Katri Kanninen

Uupumus

Kysy psykoterapeutilta

w/ Liisa Uusitalo-Arola ja Katri Kanninen

Hallitusti hellien

Kysy psykoterapeutilta

w/ Mikael Saarinen ja Katri Kanninen

Toiveita ja palautetta

Tahtoisitko kuulla jostakin aiheesta erityisesti? Onko mielessäsi kokemusasiantuntija tai mielenterveyden ammattilainen, jonka haluaisit liveen vieraaksi? Tai haluaisitko jättää palautetta tai kehitysehdotuksia liveistä?

Jätä kommenttisi oheisella lomakkeella!

Mitä asiasi koskee?(Pakollinen)
Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.