Saara Halme

Kuka olen?

Tarjoan keskustelutukea monenlaisiin elämän haasteisiin: oli kyseessä sitten haastava elämäntilanne tai pitkäaikaisempi ongelma, johon kaipaat muutosta. Tahdon auttaa sinua elämään oman näköistäsi, itsellesi merkityksellistä elämää. Voit tulla vastaanotolleni esimerkiksi ahdistuksen, työuupumuksen, itsetunnon haasteiden, liiallisen vaativuuden tai ihmissuhdevaikeuksien kanssa. Joskus terapiaan lähtiessä ongelmat voivat myös tuntua epämääräiseltä vyyhdiltä, jota voimme yhdessä lähteä purkamaan.

Olen terapeuttina aktiivinen, avoin ja lämmin. Uskon asiakkaan olevan oman mielensä paras asiantuntija, minkä vuoksi työskentelyotteeni on luonteeltaan yhdessä asiakkaan kanssa tutkivaa.
Kaikki terapeuttinen muutos rakentuu hyvän terapiasuhteen nojaan, joten terapiasuhteeseen panostaminen on minulle tärkeää.

Psykoterapian lisäksi tarjoan myös urheilijoiden psyykkistä valmennusta.

Lisätietoa työtavastani:

Uskon, että ajatus muuttaa ajatuksen, ja tunne muuttaa tunteen. Koska terapiaan tullaan yleensä jonkin ongelmallisen tunnekokemuksen kanssa, pyrin tapaamisillani suuntaamaan huomiota ajatuksista keskustelun lisäksi myös asiakkaan kokemiin vaikeisiin tunnekokemuksiin. Apuna tässä käytän myös erilaisia kokemuksellisia menetelmiä, mikäli asiakas niin haluaa. Voimme yhdessä suunnitella myös erilaisia harjoituksia sinulle tapaamisten ulkopuolella tehtäviksi.

Koulutukseni ja kokemukseni

Koulutukseni: Olen kognitiivinen psykoterapeutti, ja pohjakoulutukseltani psykologi. Lisäksi olen kouluttautunut urheilijoiden psyykkiseksi valmentajaksi.

Keskeisin työkokemukseni: Terapeuttina olen työskennellyt etenkin ahdistuneisuuteen ja pakko-oireisiin liittyvien teemojen parissa. Myös liialliseen vaativuuteen, itsetunnon haasteisin sekä työhyvinvointiin ja työuupumukseen liittyvät teemat ovat lähellä sydäntäni.

Palveluitani:

Tällä hetkellä ei tilaa uusille asiakkaille

  • Kela-terapia
  • Konsultaatio
  • Lyhytterapia
  • Psykoterapia

”Saara on terapeuttina empaattinen, helposti lähestyttävä sekä erittäin ammattitaitoinen. Hänen seurassaan pystyy olemaan aidosti oma itsensä. Terapiassa hän on aktiivinen, kannustaa ja tukee, mutta samalla antaa mahdollisuuden asiakkaalle oivaltaa merkityksellisiä asioita itse. Ennen kaikkea Saara on lämmin ja ihana ihminen.”

Asiakas

Tärkeimmät julkaisuni:

  • Stenberg, J., Koivisto, E., Saiho, S., Pihlaja, S., Halme, S., Helkavaara, M., Joffe, G. & Holi, M. (2016). Irti sosiaalisesta jännittämisestä. Duodecim, Helsinki.
  • Lisäksi olen ollut laatimassa useita mielenterveystalon omahoito-ohjelmia: www.mielenterveystalo.fi/omahoito