Kuka olen?

Etsitkö läsnä olevaa, empaattista ja ammattitaitoista psykoterapeuttia? Olen Minnamaria Salminen, Valviran hyväksymä psykoterapeutti, voimavarakeskeinen perhe- ja paripsykoterapeutti, sekä neuropsykiatrinen valmentaja. Pohjakoulutukseltani on sosionomi AMK. Tarjoan pari- ja perheterapiaa (Kela-korvaus mahdollinen) sekä yksilöille lyhytpsykoterapiaa (ei Kela-korvausmahdollisuutta).

Työskentelen yksilöiden, parien ja erilaisten perhekokonaisuuksien kanssa. Työskentelytapani on dialoginen ja voimavarakeskeinen, integratiivisesti eri viitekehysten työtapoja hyödyntävä. Työskentelen Oulussa ja etänä koko Suomessa. Teen sekä lyhyttä että pitkää psykoterapiaa. Lämpimästi tervetuloa vastaanotolleni!

Vastaanotolleni hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi: Vastaanotolleni ovat tervetulleita kaikenlaiset eri ikäiset ihmiset. Olen auttanut asiakkaitani muun muassa elämänhallintaan ja tunne-elämään liittyvissä haasteissa, parisuhteen ongelmien selvittämisessä, sekä neuropsykiatristen haasteiden ymmärtämisessä ja hyväksymisessä. Yhdessä voimme käsitellä ihmissuhteisiin tai lasten kasvattamiseen liittyviä haasteita. Tuen asiakkaitani myös elämän erilaisissa muutostilanteissa, menetysten ja kriisien yhteydessä. Erityisosaamista minulla on erityislapsiperheiden, omaishoitoperheiden, ikäihmisten, sekä uusperheiden kanssa työskentelystä.

Palvelut ja hinnat:

 • Johtajaterapia – 180 € / 60 min
 • Kriisi- tai konsultaatiotapaaminen – 180 € / 60 min
 • Lyhytterapia – 125 € / 45 min
 • Mielenhuolto – 20 min 65 €, 45 min 120 € (sis. alv 24%)
 • Pariterapia – 180 € / 90 min
 • Perheterapia – 180 € / 90 min
 • Psykoterapia – 125 € / 45 min

Seuraavat vapaat ajat

Ei suodattimia
Ladataan vapaita aikoja
Ei tuloksia valituilla hakuehdoilla.

Varaa terapia-aika

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Varattava terapia-aika:

Palvelu:
Ajankohta:
Terapeutti:
Hinta:

Terapia-ajan toteutus:

Lisätiedot terapeutille:

Varaajan tiedot:

Nimi:
Sähköposti:
Puhelinnumero:
Henkilötunnus:

Varaus onnistui

Varausvahvistus toimitettu antamaasi sähköpostiosoitteeseen.

Varaus epäonnistui

Terapia-ajan varaamisessa ilmeni tekninen ongelma. Ole hyvä ja yritä uudelleen oheisella painikkeella.

Lisätietoa työtavoista

Asiakkaani ovat kuvanneet minun olevan empaattinen, läsnä oleva, kohtaava ja lämmin.
Työotteeni on voimavarakeskeinen, uusiin ajatus- ja toimintatapoihin kannustava, puolueeton ja avoin. Minulle on tärkeä luoda välillemme turvallinen ilmapiiri. Lähdemme yhdessä tutkimaan, millaisia voimavaroja ja vahvuuksia sinulla, perheessänne tai parisuhteessanne on, sekä mitkä ovat ne vaikeudet, jotka pitäisi voittaa.

Psykoterapiassa hankalia asioita käsitellään keskustelemalla. Avainasemassa on meidän välisemme keskinäinen luottamus ja toimiva vuorovaikutussuhde. Tapaamisilla pyrin tukemaan itseymmärrystäsi, auttamaan sinua elämän kriisivaiheiden yli, kehittämään ongelmanratkaisutaitoja sekä opetan keinoja käsitellä vaikeita tunteita, ajatuksia ja ihmissuhdeongelmia. Käytän työssäni dialogisia ja ratkaisukeskeisiä menetelmiä.

Voimme tavata ensin tutustumiskäynnin merkeissä ja sopia joko muutamien kertojen lyhytpsykoterapiakokonaisuudesta tai sitten pidempikestoisesta terapiajaksosta. Voimme tavata myös etänä, joten asiakkaat voivat olla mistä päin Suomea tahansa.

Koulutus ja kokemus

Koulutukseni: Olen psykoterapeutti ja erikoistunut voimavarakeskeiseen perhe- ja paripsykoterapiaan. Lisäksi olen ratkaisukeskeinen neuropsykiatrinen valmentaja. Pohjakoulutukseni on sosionomi AMK, olen suorittanut myös johtamisen erikoisammattitutkinnon, sekä taloushallinnon ammattitutkinnon.

Lisäksi olen suorittanut lukuisan määrän erilaisia täydennyskoulutuksia 20 vuoden aikana:

 • Motivoiva haastattelu, Xamk 2023
 • Päihdetyön perusteet, Edita 2023
 • Psykoterapeuttiset valmiudet 30 op, Pohjois-Pohjanmaan kesäyliopisto 2019
 • Omahoitovalmennus-ohjaajakoulutus, Vanhustyön keskusliitto 2019
 • Työhyvinvoinnin asiantuntija- koulutus, Rastor 2015–2016
 • HHJ-tutkinto (Hyväksytty Hallituksen jäsen), 2013
 • Johtamisen ammatilliset erikoistumisopinnot 60 op, OAMK 2009-2011
 • Työhyvinvointivalmentaja-koulutus 7 op, OAMK 2012
 • Ystäväpiiri-ohjaajakoulutus, Vanhustyön keskusliitto, 2010
 • Matkalla esimieheksi 30 op. OAMK 2008
 • Toimiva Perhe-kurssin ohjaajakoulutus, 19–22.9 / 25–27.10.2000

Keskeisin työkokemukseni: Työskentelen tällä hetkellä eri-ikäisten yksilöasiakkaiden (ei Kela-korvattavuutta) kanssa, sekä tapaan pari- ja perheterapiassa erilaisia perhekokonaisuuksia (tässä Kela-korvattavuus). Minulla on yli 20 vuoden kokemus työskentelystä erilaisten ihmisten ja perheiden parissa. Olen työskennellyt erityisesti erilaisten erityisryhmien kanssa (omaishoitajat, erityislapsiserheet, kehitysvammaiset). Lisäksi minulla on 15 vuoden työkokemus johtajana ja esihenkilönä toimimisesta.

Palautteet

“Ansaitsit luottamuksen ja tunnuit helposti lähestyttävältä. Vaikka lapseni on sosiaalinen ja avoin perusluonteeltaan, niin hänkin puhui asioista, joista ei todennäköisesti olisi muille/muuten puhunut. Osasit kysyä oikeanlaisia kysymyksiä oikealla tavalla. Et ollut liian innokas, mutta aidosti kiinnostuneen oloinen ja jotenkin luontaisesti ”oikealla tavalla” empaattinen.”

Asiakas

“Minnamarian kanssa kemiat kohtasivat heti hyvin ja alusta asti oli luottavainen ja turvallinen olo työstää kipeitäkin mietteitä yhdessä. Pitkä kokemus ja aito välittäminen välittyi Minnamarian työskentelyssä mikä osakseen loi positiivista terapiakokemusta. Kokonaisuudessaan terapiakokemus Minnamarian kanssa oli lämmin, luottavainen ja vastaanottavainen. Suosittelisin mielelläni Minnamarian vastaaonottoa muillekin.”

Asiakas

“”Tulkkina toimiminen” on ollut hyödyksi. Rauhallisuus, lempeys ja ymmärrys, vaikka meillä on välillä kuohunut tunteet. Huolehdit että molemmat tulee kuulluksi. Osaat saada semmoisen tasavertaisen ilmapiirin aikaiseksi, ei ole tarvinnut yhtään jännittää, että olisit ”asiantuntija siellä korkeammalla ja me pienet tavalliset pulliaiset täällä” Oot kyllä huikea, kiitos kun jaksat auttaa meitä!””

Asiakas