Kuka olen?

Olen 50-vuotias psykoterapeutti, muusikko, kestävyysjuoksun harrastaja ja isä. Terapeuttina olen aktiivinen ja luova. Työskentelyni perustuu läsnäolon hetkessä syntyvään dialogiin ja kohtaamiseen.

Terapian tulosyy voi olla masennus, ahdistus, uupumus, kriisit ja haasteet elämän murroskohdissa, lapsen kasvatus, vanhemmuus, parisuhde, traumaattiset kokemukset, stressi ja näiden synnyttämät pulmat arjessa.

Joskus ongelmat ovat yksinkertaisia ja ne saattavat ilmestyä yllättäen. Joskus ne kasaantuvat ajan myötä ja ovat usean tekijän summa. Ne voivat näkyä mielialassa, kehon reagointina, arjen toimintakyvyssä, perheen vuorovaikutuksessa, työelämässä tai oikeastaan missä tahansa terveyteen ja hyvinvointiin liittyvässä asiassa.

Minua kiinnostaa ihmisen henkilökohtainen kutsumus ja individuaatio. Miten ihminen kasvaa sellaiseksi, kuka hän oikeasti on, ja löytää realistisen oman potentiaalinsa, itsensä näköisen hyvän elämän. Terapiassa ajankohtaiset kysymykset ja pulmat voi kohdata turvallisesti ymmärtämällä niiden laajemmat yhteydet elämässä. Tässä-ja-nyt on aina mahdollista pysähtyä, luoda kontakti omiin tarpeisiinsa, löytää toivoa ja ratkaisuja siihen, miten edetä.

Koulutukseni: Sosionomi, psykoterapeutti, perheterapeutti, kouluttajapsykoterapeutti, työnohjaaja

Lisätietoa työtavastani:

Työskentelen yksilöiden, parien, perheiden, lasten ja vanhempien sekä vauvaperheiden kanssa.

Perhepsykoterapeuttina viitekehykseni on integratiivinen. Siinä yhdistyy ylisukupolvinen, psykodynaaminen, kognitiivinen ja systeemiteoreettinen ymmärrys sekä tässä-ja-nyt syntyvät luovat, aktiiviset ja asiakaslähtöiset menetelmät. Työskentely on erilaista eri asiakkaiden kanssa. Tarvittaessa käytän myös monenlaisia rentoutumiseen, hiljentymiseen ja hengittämiseen liittyviä toiminnallisia, meditatiivisia ja kehollisia menetelmiä.

Vastaanotolle hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi: Terapian tulosyy voi olla masennus, ahdistus, uupumus, kriisit ja haasteet elämän murroskohdissa, lapsen kasvatus, vanhemmuus, parisuhde, traumaattiset kokemukset, stressi ja näiden synnyttämät pulmat arjessa.

Työnohjaan perheterapeutteja, sosiaali- ja terveysalan työntekijöitä, työryhmiä, johtajia sekä organisaatioiden kehittämishankkeita ja kriisityönohjauksia.

Palveluitani:

  • Kela-terapia – Tällä hetkellä ei tilaa uusille Kela-asiakkaille
  • Lyhytterapia
  • Psykoterapia
  • Perheterapia
  • Pariterapia
  • Lasten terapia
  • Työnohjaus

Terapeuttina Miika on oma inhimillinen itsensä, lämmin, empaattinen välittävä. Hän on tiedoiltaan monipuolinen ja joustava ja osaa vastata yksilöllisen terapiasuhteen haasteisiin.

Terapia-asiakas: Mies 34v, Kelan pitkä psykoterapia, 2 vuotta takana

Perhekuntoutustiimimme arvostaa Miikan laajaa ammattitaitoa lastensuojelusta. Miika välittää aidosti työntekijöiden ammatillisesta jaksamisesta. Työnohjaajana hän on innostuva ja pohtiva.

Työnohjausryhmä: Lastensuojelun erityistyöntekijät, Perhekuntoutus

Terapeuttina ja työparina Miikassa on samanaikaisesti rentoutta ja luovuutta sekä lämpöä ja läsnäoloa pysähtyä yhdessä jaetun äärelle.”

Terapeuttikollega