Kuka olen?

Minusta piti alun perinkin tulla psykoterapeutti, mutta päädyin ensin yli kymmeneksi vuodeksi työpsykologian maailmaan. Hyvä niin, sillä työ ja elämä ovat loppujen lopuksi molemmat yhtä suurta kokonaisuutta. On jännittävää selvitellä ihmisen joskus hankalaksikin äityvää suhdetta työhönsä tai muihin elämänsä asioihin, ja auttaa niin yksilöitä kuin työryhmiä kehittämään voimavarojaan ja pääsemään parhaaseen tekemisen ja mielekkään aikaansaamisen meininkiinsä.

Lisätietoa työtavastani:

On jännittävää selvitellä ihmisen joskus hankalaksikin äityvää suhdetta työhönsä tai muihin elämänsä asioihin, ja auttaa niin yksilöitä kuin työryhmiä kehittämään voimavarojaan ja pääsemään parhaaseen tekemisen ja mielekkään aikaansaamisen meininkiinsä.

Vastaanotolle hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi: uupumus ja stressi

Koulutukseni ja kokemukseni

Koulutukseni: PsL, työn ja organisaatioiden erikoispsykologi, kouluttajapsykoterapeutti (KAT), työterveyspsykologi

Keskeisin työkokemukseni: Työterveyslaitos: henkilöarviointi ja muu työ- ja organisaatiopsykologinen konsultointi sekä menetelmäkehitystyö, 11 vuotta

Yksityinen ammatinharjoittaja (Psykologipalvelu Punainen Lanka) ja yrittäjä (Pyöreä Pöytä Oy) vuodesta 2002: Olen tehnyt työ- ja organisaatiopsykologista konsultointia lähinnä työterveyshuollon puitteissa, toiminut yksityisenä psykoterapeuttina sekä viimeiset 10 vuotta myös työnohjaajana ja psykoterapia-alan kouluttajana, erityisalana lyhyet terapiaprosessit ja työhyvinvointi.

Palveluitani:

Tällä hetkellä ei tilaa uusille terapia-asiakkaille

  • Johdon terapia
  • Lyhytterapia
  • Työnohjaus

Liisa on läsnäoleva, hyväksyvä, sopivasti maanläheinen kanssakulkija, jonka kanssa voi turvallisesti olla työstä ja elämästä nousevien kysymysten äärellä.

Asiakas

”Liisa on työssään ammatillinen, asiantunteva, empaattinen ja ystävällinen. Asiat hoituvat ja yhteistyö sujuu.”

Asiakas

Tärkeimmät julkaisuni:

  • Kanninen, K & Uusitalo-Arola, L (2015) Lyhytterapeuttinen työote. PS-Kustannus.
  • Uusitalo-Arola, L (2015) Opiskelijavalinnan haasteet psykoterapeuttikoulutuksessa. Teoksessa Särkelä, L, Tikkanen, S, Haanpää, P (toim.) Kognitiivis-analyyttinen psykoterapia. Duodecim. 314-323.
  • Uusitalo-Arola, L & Kanninen, K (2016) Kognitiivis-analyyttinen terapia masennuksen ja ahdistuksen hoidossa. Julkaistu HUS:n mielenterveystalo.fi-palvelun ammattilaisosiossa.
  • Uusitalo-Arola, L (2003). Kun työ haastaa koko elämän. Selviytymisvalmiuksien dialoginen arviointi. Psykologia 4/2004. 272-283.