Kuka olen?

Aloittaessani psykologian opiskelun viime vuosituhannella ajattelin, että minusta ei koskaan tule kliinikkoa.

Toisin kävi, onneksi. Rakastan ihmisiä ja ihmisten kanssa työskentelyä. Olen psykologina tehnyt vaikka mitä: ohjannut, opettanut, terapoinut, kehittänyt, tutkinut, kirjoittanut, popularisoinut. Kaikesta tästä ammennan myös psykoterapeuttina.

Ajattelen psykoterapian olevan yhdessä tutkimista: välillä rakennamme malleja ja teorioita oman mielen toiminnasta, välillä teemme käyttäytymiskokeita ja tulkitsemme niistä saatuja havaintoja.

Koulutukseni ja kokemukseni: PsM, FT, psykologi, psykoterapeutti YET, työterveyspsykologi, mindfulness-ohjaaja

 • 2013- Yrittäjä: Työterveyspsykologi Terveystalo Otaniemi ja Kannelmäki, valmentava psykologi, tietokirjailija, puhuja, psykoterapeutti
 • 1999-2013 Opintopsykologi ja tutkija, Helsingin yliopisto
 • 2011-2013 Opintopsykologi, Sibelius-Akatemia
 • 1997-2008 Tuntiopettaja, Avoin yliopisto

Lisätietoa työtavastani:

Terapeuttina pyrin olemaan yhtä aikaa lempeä ja luja: toinen käteni silittää aina myötäkarvaan, toinen tuuppii eteenpäin, kohti sellaista elämää, jonka asiakkaani kokee elinvoimaisena ja mielekkäänä.

Vastaanotolle hakeutumisen syitä voivat olla esimerkiksi: Työskentelen suomen ja englannin kielellä. Osan työskentelystämme voimme toteuttaa myös etäterapiana.

Palveluitani:

Tällä hetkellä ei tilaa uusille asiakkaille

 • Kela-terapia
 • Psykoterapia
 • Työnohjaus

Annamarin kanssa pääsee työskentelemään tavoitteellisesti. Jäsentämään ajatuksia ja tunteita pala palalta. Lyhyenkin työskentelyn päätteeksi voi hahmottaa yllättävää muutosta.

Asiakas

”Näen Annamarissa lempeän rautaisen osaajan. hän antaa tilaa, pyrkii kuuntelemaan ja on läsnä tavalla, joka osaltaan mahdollistaa kokemusta yhteydestä ja ymmärretyksi tulemisesta.

Annamari havainnoi ja osaa erottaa, milloin on aika kyseenalaistaa ja luoda yhdessä uutta asiakkaan lähtökohdista käsin ja milloin taas on hyvä vain olla hetki vaikeaksi koetun asian äärellä.”

Kollega

”Annamari on motivoinnin ja tsemppaamisen ammattilainen. Hän lähtee avoimin mielin tarkastelemaan asiakkaalle tärkeitä ja ajankohtaisia teemoja.

Annamari antaa tilaa sekä onnistumisten että epäonnistumisten käsittelylle ja pyrkii samalla yhdessä asiakkaan kanssa luomaan tulevaisuuden työkalupakkia.

Näin yhteisten tapaamisten päätteeksi ei tarvitse lähteä tyhjin käsin, vaan mukaan saa arkea helpottavan ja käyttöön tarkoitetun apuvälineistön.”

Asiakas

”Annamari on ainutlaatuinen; hän välittää aidosti mutta ei mielistele turhaan. Voin olla häviäjä ilman häpeää. Voin olla voittaja kun siltä tuntuu. Annamari elää mukana, analysoi ja auttaa ymmärtämään näitä tunteita. Ammattilainen, johon voin luottaa 100%.”

Asiakas

”Olit ensimmäinen, joka osasi asettua mun osaan ja näki mun läpi, etkä vaikuttanut ”hömppätädiltä”. Tarjosit oikealla tavalla haastetta mun ongelmien pohdintaan ja samalla tukea niiden analysointiin.”

Asiakas

Tärkeimmät julkaisut

 • Tuominen, S. & Heikkilä, A.: Uskonko, 2016, Otava.
 • Rauhala, I., Leppänen, M. & Heikkilä, A. Pääasia – organisaation psykologinen pääoma, 2013, Talentum.
 • Psykologiseen pääomaan liittyen olen kirjoittanut myös blogeja psykologinenpaaoma.fi sivustolle.
 • Heikkilä, A.: University Students’ Approaches to Learning, Self-Regulation, and Cognitive and Attributional Strategies – Connections with Well-Being and Academic Success. Helsingin Yliopisto. Väitöskirjassani tutkin yliopisto-opiskelijoiden oppimiskäsityksiä, motivaatiota ja itsesäätelyä, sekä näiden yhteyttä opintomenestykseen ja hyvinvointiin.
 • Olen kirjoittanut kollegoideni kanssa useita artikkeleita ja kirjanlukuja oppimisesta, motivaatiosta ja ohjaamisesta.