Mikä w/ Heltti?

Mikä on w/ Heltti ja mistä on oikein kyse? Keitä ovat ihmiset w/ Heltin takana ja miksi tämä on oikein laitettu kasaan? Entäs tulevaisuudessa – mitä silloin tapahtuu?

Vaikkei nyt ihan lähdetä muinaisista roomalaisista liikkeelle, niin kaivellaan historiaa muutaman vuoden takaa kuitenkin. Olet ehkä törmännyt uutisissa, lehdissä ja juttuhetkissä kavereiden kanssa siihen, että…

  • Mielenterveys on yksi eniten puhuttavimmista asioista. Moni haluaisi terapiaan tai ainakin miettiin, tekisiköhän terapia hyvää itselle tai läheiselle. Nuorten ja työikäisten mielenterveyden haasteet ovat lisääntyneet merkittävästi.
  • Yhä edelleen mielenterveyteen – tai oikeastaan huonosti voivaan mieleen liittyy häpeää, hämmennystä ja ennakkoluuloja. Apua haetaan keskimäärin liian myöhään ja edelleenkin omasta tai läheisen mielenterveydestä on kynnys puhua ääneen.
  • Samalla puhutaan terapeuttipulasta. Tuskanhiki nousee otsalle, kun pitäisi löytää terapeutti tai muita keinoja saada apua. Mielellään nopeasti. Mielellään tarpeeksi ajoissa, kuin liian myöhään.
  • Lisätään samaan soppaan myös hurja tietomäärä, sosiaalisen median kanavat – ja yksinäisyys. Miten nämä liittyvät mielenterveyteen? Siten, että vaikka tietoa on saatavilla aivan hurja määrä ja some-kanavat ovat auki 24/7, moni tuntee silti jäävänsä yksin mielenterveyteen liittyvissä asioissa.

Maailma muuttuu, mutta ihminen pysyy samana. Edelleenkin jokaisella ihmisellä on mieli, ja se voi toisinaan voida paremmin ja toisinaan huonommin. Mieli, mielenterveys ja halu hyvinvoivaan mieleen ovat niitä asioita, jotka yhdistävät eri ikäiset ihmiset nyt ja tulevaisuudessa. Miten siis poistaa mielenterveyteen liittyvää yksinäisyyttä, avunsaannin hankaluuksia ja purkaa stigmaa?

Aluksi oli pelaava terapeutti, jolla oli visio

Korona-aikana psykoterapeutti Ville Merisestä tuli terapeuttiville. Terapeutti, joka mietti miten voisi yksittäisten vastaanotolla kohtaamiensa ihmisten lisäksi auttaa mahdollisimman monia…

Vuonna 2021 Yle kirjoitti Villestä jutun ”Psykoterapeutti opettaa pelikanavalla, kuinka lievittää ahdistusta – Ville Merinen tavoittaa yleisön uusin keinoin”.

”Kanavani on paikka, jossa voi hyväksytysti kertoa huolensa. Minä voin kuunnella, rohkaista ja antaa näkökulmia. Striimissä monet huomaavat, että muilla on ihan samoja juttuja mielessään. Koitan vähän tuuppia, että ihmiset rohkaistuisivat laittamaan itsensä kuntoon”, Merinen sanoo.

Twitch-striimien seuraajamäärä kasvoi. Yhä useampaa yhdisti halu kuulla ja keskustella mielenterveydestä avoimesti. Mukana oli vapaaehtoisia moderaattoreita, striimeissä vieraili kokemusasiantuntijoita ja yhteisö kasvoi entisestään.

Seuraavaksi seuraksi löytyi kumppani, joka jakoi vision

Kesällä 2021 myös Heltti-nimisen yrityksen hallituksen jäsenet olivat myös bonganneet Villen sosiaalisesta mediasta. Yhtäkkiä langat yhdistyivät ja todettiin, että Villellä ja +150:llä helttiäisellä on sama tavoite – auttaa ihmisiä voimaan paremmin.

Siitä alkoi yhteinen matka. Ville sai kaveriksi lisää mielen asiantuntijoita ja taustatueksi tiimin. Rakensimme Tampereelle studion, jotta pystyimme tuottamaan yhä helpommin mielenterveys-sisältöä.

Villen kanssa ryhtyivät striimaamaan psykologit Samuli Shintami ja Mari Laari. Yhtäkkiä striimejä ja pikavinkkejä tuotettiin jo lähes joka arkipäivä.

Kesällä 2022 esimerkiksi Keskisuomalainen kirjoitti teemasta, Willfeelistä, terapeuttivillestä ja Heltistä näin:

Maailman Mielenterveyspäivänä 10.10.2022 Willfeelistä tuli w/ Heltti. Paikka, jossa ihmiset saavat apua, vertaistukea ja tietoa mielenterveydestä.

Nykyisin w/ Heltti on 24/7 hereillä oleva kohtaamispaikka, josta saa apua, tukea ja tietoa

Nyt w/ Heltti tarjoaa lähes jokaisena viikonpäivänä ympäri vuoden striimejä mielenterveydestä, joissa kaikki voivat osallistua keskusteluun, kysyä ja kommentoida mielen asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden keskustelua. Hosteina ovat muun muassa terapeuttiville, psykologi Samuli ja psykologi Mari.

Lisäksi itsehoidollisia pikavinkkejä ja arkea tukevaa tietoa on tarjolla esimerkiksi Instagramissa ja TikTokissa. Keskustelufoorumilla ihmiset voivat keskustella mielenterveydestä anonyymisti – mukana keskusteluissa on myös mielen ammattilaisia.

with.heltti.fi sivustolle kootaan sisältöä teemoittain ja sieltä löytyy myös Heltin terapeutit, lyhytterapiaa ja psykoterapiaa, sekä jatkossa yhä kattavammin erilaisia mielenterveyttä tukevia palveluita.

Suomessa asuu juurikin nyt noin +5 555 000 ihmistä, joilla on mieli. Jokaisen mieli voi toisiaan paremmin ja toisinaan huonommin. Siksi jokainen tarvitsee joskus tietoa, vertaistukea ja apua.