Apu-otsikko

Pikaohje

Kiteytys kiireiselle

Mitä ja kenelle?
withHeltin mielen asiantuntijoiden tuottamaa mielenterveysaiheista sisältöä, joka kohdennetaan erityisesti Suomessa asuville aikuisille.

Miksi?
Sisällöntuotannon tavoitteena on (1) saada uusia ensiajanvarauksia withHeltin terapeuteille, (2) vahvistaa withHeltin tunnettuutta ja löydettävyyttä sekä (3) vahvistaa withHelttiin liitettäviä mielikuvia laadukkaasta ja vastuullisesta terapiantarjoajasta.

Missä?
Sisältöä tuotetaan withHeltin eri kanaviin: Instagramiin (lyhytvideot ja livet), verkkosivuille (blogitekstit ja syvällisemmät artikkelit), Youtubeen/Twitchiin (livehaastattelut ja erikseen kuvatut aihevideot) sekä Spotifyyn (podcastit). Voit valita sisältömuodoista itsellesi mieluisimman/mieluisimmat.

Keneltä saan tarvittaessa apua?
Kysy matalalla kynnyksellä apua/sparrausta esim.


Näin pääset alkuun

Laajemmat ohjeet ja vinkit löydät tarvittaessa luvusta “Sisällöntuotannon prosessit ja käytännöt”

 1. Sisällön suunnittelu
 • Ideoi aiheita
 • Valitse sisältömuoto: reel/feed-postaus/live/artikkeli/tmv.
 • Suunnittele sisällön runko esim. yksinkertaistaen aihe 1-5 pointtiin, joiden ympärille kasaat sisällön. Muista, että sinulle itsestäänselvyys ei todennäköisesti ole sitä alasi ulkopuolella oleville ihmisille, vaan hyvinkin arkisen kuuloinen vinkki voi olla katsojalle juuri se helpoiten omaksuttava. 
 1. Sisällön tuottaminen 
 • Kuvaa reel/ota kuva feed-postaukseen/kirjoita artikkeli/tms.
  Etenkin videolla kannattaa pyrkiä puhumaan suoraan katsojalle, kuin hän istuisi kameran takana edessäsi. Välitöntä vaikutelmaa tukevat suora katse kameraan ja puhuminen omin sanoin, mieluiten ilman ammattikäsitteistöä, jotta kaikki pysyvät kärryillä.
 • Mikäli kaipaat tarkempia kanavakohtaisia ohjeita, löydät ne luvusta “Kanavakohtaiset ohjeistukset”
 • Tekniset yleiset ohjeistukset:
  Laadukkaan kuvan takaamiseksi suositaan kuvaamisessa valoisaa ympäristöä (varsinkin luonnonvaloa) ja taustaääniltään mahdollisimman rauhallista ympäristöä (esim. sisällä tai luonnossa). Pimeässä kuvaamista voi helpottaa esim. ringlightilla ja hälyisässä ympäristössä apua voi saada ulkoisesta mikistä. Lue lisää alaluvusta “Välineet ja varusteet”.
 1. [Valmiin sisällön toimitus]
 • Mikäli et julkaise sisältöä (esim. reel-videota) itse, toimitetaan se Drive-kansioon ja infotaan tästä esim. Roosaa/Tyttiä/Hennaa Slackissa
 1. [Sisällön editointi]
 • Kuvaamisen jälkeen sisältö editoidaan Instagramissa tai Canvassa. Editointi tehdään itse tai sen voi ulkoistaa esim. Roosalle/Tytille.
 1. Sisällön julkaisu
 • Kirjoita kanavan mukaiset oheistekstit: esim. otsikko/kuvateksti/hashtagit yms. (myös tämän voit halutessasi ulkoistaa)
 • Sisältö julkaistaan heti tai ajastettuna.