Helttis Istekkiläinen!
Tervetuloa käyttämään Heltin
mielenhuollon palvelua
Nyt sinun on mahdollista hyödyntää Heltin mielenhuollon palvelua arkesi tukena.
Mielenhuollon keskustelut ovat luottamuksellisia, eikä niistä tehdä kirjauksia. Mielenhuollon paketit soveltuvat kaikille. Mikäli teet esihenkilötyötä, voit mielenhuollossa keskustella myös esihenkilötyöhön ja johtajuuteen liittyvistä teemoista.
Tältä sivulta löydät myös psykologien ja psykoterapeuttien tuottamia harjoituksia sekä vinkkejä arkeen. Lue artikkeleita, katso videoita tai lähde vaikka kävelylle kuuntelemaan teemoista podcast-muodossa.
Tältä sivulta löydät seuraavat asiat:
Käytössäsi olevat palvelut
Työpaikkasi tarjoaa työsuhde-etuna hyvinvointisi tueksi seuraavia palveluita Heltin kautta:
- Viisi (5) mielenhuollon etätapaamiskertaa psykologin kanssa
- Tekoälypohjainen Formulator-alkukartoitus ennen 1. tapaamista
Huomioithan että voit tehdä ajanvarauksen vain tältä sivulta
Heräsikö sinulle kysymyksiä?
Voit olla yhteydessä asiakkuusvastaavaanne Selenaan
Selena Kartomaa
Miten pääsen mielenhuoltoon?
varaa ensimmäinen tapaamisaika
Voit varata ensimmäisen tapaamisajan haluamallesi psykologille suoraan tältä sivulta löytyvästä sähköisestä ajanvarauksesta.
Huom! Varaus tulee tehdä Istekin (etunimi.sukunimi@istekki.fi) sähköpostiosoitteesta. Kirjoita lisätietokenttään “Istekki”.
Vastaa sähköiseen alkukartoitukseen ennen 1. tapaamista
Kun olet varannut ensimmäisen ajan, saat sähköpostiisi Formulator-kyselyn. Kysely auttaa sinua jäsentämään mielen hyvinvointisi eri osa-alueita ja psykologiasi tutustumaan sinuun jo ennen ensimmäistä tapaamista. Vastauksesi näkyvät vain sinulle ja psykologillesi.
Täytä kysely viimeistään päivää ennen ensimmäistä tapaamista. Varaa kyselyyn vastaamisen rauhallinen tila ja riittävästi aikaa.
viisi keskustelukertaa psykologisi kanssa
Mielenhuoltoon kuuluu, että tapaat valitsemasi psykologin yhteensä viisi kertaa. Ensimmäisellä kerralla voitte sopia jatkotapaamisten ajankohdat.
Meille on tärkeää, että löydät sinulle sopivan keskustelutukea tarjoavan psykologin. Siksi voit halutessasi vaihtaa psykologia, jos sinusta siltä tuntuu.
Varaa ensiaika tästä
Huomioithan että voit tehdä ajanvarauksen vain tältä sivulta
- Yrityssopimuskäynti
- Etäterapiamahdollisuus
- Etäterapia
Usein kysyttyjä kysymyksiä
Keräsimme muutamia tyypillisimmin kysyttyjä kysymyksiä mielenhuoltoon liittyen. Mikäli et löydä etsimääsi vastausta, voit olla meihin myös suoraan yhteydessä esimerkiksi laittamalla sähköpostia Selenalle.
Mielenhuollon keskustelut on tarkoitettu tukemaan sinun arkeasi ja hyvinvointiasi. Meillä jokaisella on sama pää töissä ja kotona – voittekin jutella juuri niistä asioista, jotka sinulle tuntuvat tärkeältä.
Monesti mielenhuollossa jutellaan esimerkiksi näistä teemoista:
- Miten löytää innostusta ja motivaatiota
- Työn ja vapaa-ajan yhdistäminen
- Muutostilanteiden tuoma ahdistus, huolet, päämäärättömyys
- Miten käsitellä stressiä ja ennaltaehkäistä uupumusta
- Odotusten ja jaksamisen tasapaino
- Palautumisen opettelu
- Oman paikan ja roolin kirkastaminen työyhteisössä
- Suorittajuudesta irtipäästäminen
- Kriisien käsittely
- Ihmissuhteiden haasteet
- Uniongelmat
- Työhön liittyvien kuormitustekijöiden ymmärtäminen ja ulospääsyjen etsiminen.
Mielenhuollon keskusteluissa voit luottamuksella keskustella psykologin kanssa myös johtajuudesta ja siihen liittyvistä tunteista. Asiantuntijamme ovat kokeneita työskentelemään ja työstämään teemoja esihenkilö- ja johtotehtävissä olevien kanssa.
Esihenkilötyössä nousevat monesti esiin tietyntyyppiset rooliin liittyvät erityisaiheet, kuten:
- Tiimin ja esihenkilön oman jaksamisen vahvistaminen haasteellisessa tilanteessa
- Esihenkilötaitojen vahvistaminen, tiimin luotsaamiseen liittyvät taidot sekä tiimin suorituskyvyn tukeminen
- Tiimin motivointiin ja hyvinvoinnin vahvistamiseen liittyvät teemat
- Esihenkilönä kehittymiseen liittyvät teemat
Mielenhuollon keskusteluissa voit tuulettaa ajatuksiasi tai puhua myös niistä tunteista tai pohdinnoista, joista voi olla hankala keskustella työpaikalla. withHeltin psykologit ovat tukenasi.
Mielenhuolto tarjoaa matalan kynnyksen keskustelutukea eri elämäntilanteissa. Viiden räätälöidyn tapaamiskerran aikana pureudutaan juuri sinun mieleesi ja etsitään konkreettisia keinoja mielen vahvistamiseksi kokeneen ammattilaisen kanssa.
- Tapaamiskerta: Ensimmäisellä keskustelukerralla tutustumme ja tutkailemme yhdessä alkukartoituksesi vastauksia. Sovimme yhdessä työskentelytavat ja keskustelemme odotuksistasi. Asetamme yhteiset tavoitteet työskentelyllemme. Saat kevyen itsetuntemukseen liittyvän tehtävän.
- Kohti tavoitteita: Toisella keskustelukerralla keskustelemme tavoitteista ja täsmennämme niitä. Millainen olisi tavoitetilasi? Mitä silloin muuttuisi? Mitä muuttuisi toiminnan tasolla, suhteessa toisiin ja suhteessa itseesi? Saat mukaasi havainnointitehtävän.
- Keskivaiheen työskentely: Työskentelemme yhdessä fokusoiden kohti tavoitteitasi. Puramme havainnointitehtävän ja keskustelemme millaisia oivalluksia teit. Saat toiminnallisen tehtävän.
- Fokuksessa: Miten voisit viedä uudet opit ja oivallukset mukanasi omaan arkeesi?
- Lopetus: Katsomme eteen ja taakse. Mitä viet mielenhuollosta mukanasi arkeen, millaisia uusia toimintamalleja voit ottaa arkesi tueksi?
Viidestä tapaamiskerrasta muodostuvan mielenhuollon valmennuspaketin voit käyttää kerran vuodessa.
Kun olet varannut ensimmäisen tapaamisaajan, psykologisi lähettää sinulle linkin Formulator-alkukartoitukseen. Miksi alkukartoitus tehdään ja mitä hyötyä siitä on?
- Alkukartoituksen avulla sinulle itsellesi muodostuu jäsentynyt kuva oman mielen hyvinvoinnin tilasta, kuormitustekijöistä ja voimavaroista, haitallisista ja hyödyllisistä toimintamalleista. Vastauksesi koostuvat raportiksi, jota voit hyödyntää myös jatkossa.
- Alkukartoitus antaa psykologillesi keinon tutustua sinuun jo ennen ensimmäistä tapaamista. Näin pääsette jo ensimmäisellä keskustelukerralla keskittymään oleellisiin asioihin ja saat viiden kerran mielenhuollosta enemmän hyötyä.
- Oman tilanteesi jäsentely alkukartoitus-työkalun avulla jo itsessään käynnistää muutos-työskentelyn ja tehostaa palvelun vaikuttavuutta.
Formulator on suomalainen, kokeneiden psykoterapeuttien, psykologien ja tutkijoiden kehittämä työkalu, joka on täysin tietoturvallinen. Alkukartoitukseen antamasi vastaukset näkyvät vain sinulle ja psykologillesi.
Mielenhuolto ei ole mitä tahansa keskustelutukea, vaan perustuu kognitiivis-analyyttiseen työskentelyyn ja lyhytterapeuttisen työotteen tapausjäsennykseen.
Työskentelyssä käytät psykologisi kanssa Mäppiä®. joka käytännössä on visuaalinen tapa jäsentää arjessasi esiin tulevia haasteita sekä omia toiminta- ja reagointitapoja.
Mäppi on siis työkalu, joka auttaa ymmärtämään omia toimintamalleja, jotka ylläpitävät arjen haasteita. Itseymmärryksen lisääntyessä on helpompi löytää omien arvojen mukaisia ulospääsyjä haastaviin tilanteisiin. Tämä ymmärrys auttaa uudistamaan toimintatapoja kestävästi.
Psykologisi laatii kanssasi Mäpin. Valmennuksen jälkeen Mäppi auttaa palauttamaan mieleen löydetyt vaihtoehtoiset toimintatavat, jolloin uudet haasteet on helpompi kohdata.
Terapiassa-podcast
Kysy kokeneilta psykoterapeuteilta anonyymisti
Terapiassa-podcast on interaktiivinen podcast, jossa kokeneet psykoterapeutit vastaavat katsojien anonyymeihin kysymyksiin eri teemoista.
Voit jättää anonyymit kysymyksesi with.heltti.fi/terapiassa-podcast -sivulla tai Instagramin anonyymin kysymysboksin kautta.
Jaksojen nauhoituksia voit seurata reaaliaikaisesti Instagramissa. Valmiit jaksot löytät ääniversioina Spotifysta ja videoina Youtubesta.
Tulevat terapiassa-
podcastin jaksoT
- Ti 13.8. klo 19:00
Syvemmälle mielen ja kehon yhteyteen
Kesätauon jälkeen jaksojen äänitykset jatkuvat tuttuun tapaan Instagram-liveissä. Vieraaksemme saapuu kouluttaja ja KAT – ja kehopsykoterapeutti Minna Martin, joka on todellinen asiantuntija jännityksen, ahdistuksen ja hengityksen saralla.
Tietoa arkesi tueksi
Kokosimme sinulle luettavaa, kuunneltavaa ja katseltavaa mieleen ja jaksamiseen liittyen. Nostimme tälle sivulle muutamia sisältöjä, jotka voisivat kiinnostaa sinua. Lisää löydät teemasivuilta.
Katso tai kuuntele Terapiassa-podcastin suosituimmat jaksot
Kysy psykoterapeutilta
Kriisien ensiapupaketti
Jokaisen arkeen kuuluu odottamattomia ja haastavia elämäntapahtumia. Mitä tehdä, kun kohtaat kriisin itse? Entä miten tukea kriisin kohdannutta läheistä? Kysymyksiin vastaa kriiseihin erikoistunut kokenut psykoterapeutti Ferdinand Garoff ja psykoterapeutti Katri Kanninen.
Kysy psykoterapeutilta
Ahdistus
Terapeutit Katri Kanninen ja vastasivat kysymyksiin ahdistuksen eri muodoista. Miten ne voivat ilmetä yksilöllisesti? Entä miten ahdistusta voidaan auttaa terapian ja itsehoidon avulla? Tule mukaan kuuntelemaan psykoterapeuttiemme syvällinen ja inhimillinen keskustelu.
Kysy psykoterapeutilta
Työpaikan ihmissuhteet
Tässä jaksossa pureudumme siihen, mikä aiheuttaa kitkaa työpaikan ihmissuhteissa ja miten tilanteita voidaan lähteä ratkomaan.
Kysy psykoterapeutilta
ADHD ja autismikirjo
Kirjolla-teemaan perehtynyt psykologi Samuli Shintami ja ADHD- ja autismikirjon diagnostiikkaan ja hoitoon erikoistunut psykoterapeutti Katri Wahlman-Neuvonen vastaavat kymmeniin ADHD-teemaisiin kysymyksiin.
Uupumus
w/ Liisa Uusitalo-Arola ja Katri Kanninen
Sukupolvilta toisille siirtyvät taakat ja tarinat
w/ Aino Juusola ja Katri Kanninen